Fit het nieuwe jaar in, move over hang-over!

Iedereen kent het wel, ’s avonds sta je nog heerlijk te nieuwjaarsborrelen, en de volgende ochtend lig je als een verwaaide oude krant in bed en heb je toch wel spijt van die laatste paar glaasjes. Gelukkig zijn wij van Glamourland begaan met onze lezers die naar alle waarschijnlijkheid ook wel eens last hebben van een hangover. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je gewoon zo weinig mogelijk moet drinken, zo krijg je ook geen last van die vervelende kater, maar ja daar is het nu al te laat voor.

Speciaal voor jullie schrijven we met onze wenkbrauwen op de kin en het haar op zolder een aantal handige tips die jouw helpen de dag door te komen na een avondje drankmisbruik.

 

Tip 1. ‘Zet het op een zuipen’
Drinken, drinken en nog meer drinken, en dan hebben we het over water. De grootste oorzaak van een kater is een tekort aan vocht. Je herkent het misschien nu al, soms word je wel eens wakker met een hoofd als een trekhaak en een keel alsof er die nacht een kraai een nestje in heeft gebouwd. Het is dus handig om zoveel mogelijk water te drinken, sportdrankjes of koffie. Dit bevordert allemaal de genezing van je kater.

 

Glamourland water

Foto: Tumblr

 

Tip 2. ‘Eten tot je er bij neervalt’
Goed ontbijten! De gouden tip in deze is dat je vooral een lekker eitje neemt. Gooi er veel zout overheen, Niet goed voor je bloeddruk maar het houdt vocht vast. En in eieren zitten cysteïne wat zorgt voor de aanmaak van vocht. Blijf wel uit de buurt van vet eten, mocht je zelf zin hebben in een puntzak patat met een klodder mayonaise, bedenk je dan wel dat dit je alcohol afbraak niet bevordert.

 

Glamourland ontbijt

Foto: Kraft

 

Tip 3. ‘Stel je goede voornemens uit’
Je hebt je sigaretten allemaal weggegooid, het ongezonde eten de deur uit gedaan en je hardloopschoenen bij de deur staan maar wacht nog even. De grootste fabel ever is sporten om van je kater af te komen. NIET DOEN! Stel je goede voornemen nog even een dag uit want je lichaam heeft het vocht hard nodig, zweten is dus niet goed op kater-dag. Slaap lekker uit, pak je rust maar blijf niet te lang liggen anders slaap je ’s avonds niet meer. Morgen mag je de hardloopschoenen aantrekken, naar de supermarkt rennen en een pakje sigaretten halen.

 

Glamourland-hangover

Foto: Karl Lagerfeld

 

Tip 4. ‘Niets helpt en ik moet naar een nieuwjaarsborrel’
Ja, met dit probleem zijn wij ook bekend. Je bent de nacht nog enigszins doorgekomen en je zit je met een knallende hoofdpijn voor te bereiden op een gezellig dagje nieuwjaarsborrelen met schoonfamilie… en of je onderweg ook opa en oma nog even op kunt pikken. Niets heeft geholpen dus is er nog maar 1 oplossing: stug doorgaan.

 

Ga voor je kaptafel zitten en tover een goede foundation tevoorschijn. Breng het maar iets dikker aan dan normaal en sla jezelf goed om de oren met een matterende poeder. Heb je ergens witte oogschaduw of talkpoeder? Mooi zo! Dik aanbrengen onder de ogen, een beetje blenden en die wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Uiteraard wil je niet op je nieuwjaarsborrel verschijnen riekend naar een drankverslaving en een asbak, dus ga voor de tijd lekker warm douchen en voor je het weet is de dag weer voorbij.

 

Glamourland make-up

Foto: Tumblr

 

Succes!!