Fiona Hering wint Grand Seigneur

De Grand Seigneur is dit jaar toegekend aan modejournalist Fiona Hering. Dat heeft brancheorganisatie Modint bekend gemaakt. Hering wordt gewaardeerd vanwege haar grote kennis van de internationale modebranche, vlotte taalgebruik, scherpe analyses en humor. Zij is niet de eerste modejournalist die de prestigieuze prijs wint; John De Greef, die nu zitting heeft in de jury, won de Grand Seigneur in 1993.
De Grand Seigneur is de hoogste onderscheiding van de Nederlandse modewereld. Eerder viel Viktor & Rolf, Lidewij Edelkoort en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin de eer van het winnen ervan al ten deel, nu is bekend dat de 25e Grand Seigneur naar Vogue’s fashion features director Fiona Hering gaat.

Juryleden Louki Boin, Liesbeth in ’t Hout, Mariette Hoitink, Frans Ankoné, Jan Berger, John de Greef en voorzitter Han Bekke waren unaniem in hun keuze voor de 25e Grand Seigneur winnaar: “Wij zijn trots op Fiona Hering als nieuwe Grand Seigneur winnaar”, aldus juryvoorzitter Han Bekke.

Voordat ze bij Vogue de positie van fashion features director bekleedde, werkte Fiona 21 jaar lang als modejournalist voor de Telegraaf. In 2009 werd ze fashion features editor at large voor het modetijdschrift Glamour. Daarnaast schreef ze columns voor Dagblad De Telegraaf en Het Parool, werkte als modedeskundige voor Radio Noordzee, en geeft regelmatig via RTL Boulevard haar visie op modeontwikkelingen en kleedgedrag.
Naast haar werkzaamheden voor dag- en modebladen en TV heeft Fiona Hering ook vier boeken geschreven: ’Gucci, mode-poepjes en de juiste bone-structure’, ’Prada & Amore’, ‘Fiona’s Wereld’ en ’Mart Visser – Haute Couture’.

Op 22 november zal ze de onderscheiding in ontvangst nemen uit handen van MODINT-voorzitter Alphons Schouten (de ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel), tijdens het eerste Nationale Modecongres in het EYE in Amsterdam. Vorig jaar ging de prijs naar ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Bron: vogue.nl