Feestvarkens op de Dam: Chinees Nieuwjaarfeest van Won Yip

Afgelopen week organiseerde welbekende ondernemer Won Yip voor de zevende keer het Chinees Nieuwjaar Event op de Dam in Amsterdam. Het werd ook dit jaar massaal bezocht en groots gevierd met een spectaculair snuitig programma. Amsterdam luidde hiermee, jawel, het Jaar van het Varken in – op exact hetzelfde moment als in gemeenschappelijk fietsoase Beijing (als wij het Katie Melua-liedje moeten geloven).

 

Glamourland - Chinees Nieuwjaar Won Yip (3)

Glamourland - Chinees Nieuwjaar Won Yip (4)

 

Won Yip is sinds 2013 initiatiefnemer van de grootse viering van het Chinees Nieuwjaar op de Dam. “China wordt steeds belangrijker voor Nederland én andersom (naar het schijnt is zelfs toekomstig koningin der Nederlanden, Amalia, in de ban en een studie Chinees begonnen). Het vieren van het Chinees Nieuwjaar is een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur en het evenement is mijn cadeau aan de stad Amsterdam die mij veel heeft gegeven,” aldus de kleurrijke ondernemer.

 

Glamourland - Won Yip - Chinees Nieuwjaar

Glamourland - Chinees Nieuwjaar Won Yip (1)

 

Het evenement begon met een officiële inzegening in de vorm van de traditionele leeuwen- en drakendans en met het afsteken van de honderdduizendklappers vlak voor restaurant-café Majestic op de Dam. Hiermee zijn de boze geesten en ander gespuis symbolisch verdreven, welke met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar tevoorschijn komen. Aansluitend konden de opgetogen aanwezigen genieten van een prachtige siervuurwerkshow welke plaatsvond vanaf het dak van oud geld paleis Grand Hotel Krasnapolsky. Het evenement op de Dam werd afgesloten met een unieke Kung Fu-show.

 

Glamourland - Chinees Nieuwjaar Won Yip (2)

Glamourland - Chinees Nieuwjaar Won Yip (5)

 

Na het programma op de Dam organiseerde de Yip Group een exclusieve nieuwjaarsreceptie in restaurant-café Majestic, met optredens van nachtengaaltjes O’G3ene en Wesly Bronkhorst. Vele ondernemers en BN’ers waren hierbij aanwezig. Oók werd er een cheque aangeboden aan Movement on the Ground – de non-profitorganisatie van weer een ander dier, Johnny de Mol.

 

Glamourland - Johnny de Mol

Johnny de Mol

Glamourland - Dirk Zeelenberg

Dirk Zeelenberg

Glamourland - David Bijlsma en Giedo van der Garde

David Bijlsma en Giedo van der Garde

Glamourland - Denise Boekhoorn en Gitta Bijlsma

Denise Boekhoorn en Gitta Bijlsma

Foto’s: Gassan en Majestic