Fashion winterweek

Voor de een is mode echt totaal niet van belang en zal het een worst zijn of hij of zij een legging danwel een tuinbroek draagt,

maar voor sommige, en ik ben blij dat ik me onder deze groep mag scharen, is het broodnodig dat mensen over hun kleding nadenken als ze s’ochtends voor de spiegel staan.

OMG wat is het jaar goed begonnen op fashiongebied. De eerste maand is net voorbij en ik schrijf dit verhaaltje met een dikke modieuze smile op mijn gezicht (nee daar zijn geen foto’s van bedenk dat beeld zelf maar). Glamourland komt net terug van de laatste shows van Amsterdam Fashionweek. Wat een talent hebben we toch in Nederland op ontwerpgebied! Naast de commerciële shows was er ook veel ruimte voor nieuw en jong talent. Nieuw en jong is overigens niet hetzelfde; er waren dames van behoorlijke leeftijd die een show aanboden en toch pas voor het eerst op fashionweek stonden…

 

 

Wij zijn met name gaan kijken naar de shows voor heren. Dat was altijd een ondergeschoven kindje, want; dames verkopen nou eenmaal beter. Dit jaar echter was het bijna fifty fifty verdeeld. De dames waren net in de meerderheid op de catwalk, maar de mannen wonnen wat betreft de bezoekersaantallen. Zeker de show van het modemerk Cast Iron was druk bezocht door, wij kunnen wel zeggen veel, heel veel lekkers! Zaten we bij eerdere shows nog modieus te wezen tussen in veren gestoken dames en in kettingen bebonden modemiepjes (ikzelf), waren wij totaal overdressed met mijn zwarte bontlaarzen bij deze show. Alleen maar mooie mannen van minstens 1.80 meter in gebreide truien en stampschoenen. Jammer is wel dat deze mannen dus gewoon opvolgen wat er in de folder van het betreffende merk getoond werd, maar heerlijk waren ze! En eerlijk is eerlijk; als je uitgenodigd word een show te bezoeken is het netjes iets van de betreffende ontwerper aan te trekken, of in dit geval van het modelabel.

Buiten deze zeer commerciële shows (die nou eenmaal ook moeten plaatsvinden want dat betaalt de kosten voor een evenement als dit) was de openingsshow van Sjaak Hullekes wondermooi; een bomvolle zaal genoot van de door dansers gepresenteerde underwear lijn van deze ontwerper. Sjaak timmert al een tijdje goed aan de weg en presenteerde verder een collectie met schitterende gekleurde hoeden, sjaals, een eigen schoenenlijn en mooi gesneden shirts, jasjes en pantalons. Na even bijgekomen te zijn met een glas bubbels was het feest; Bas Kosters gaf de kleurigste en heftigste show van de hele fashionweek! Niet altijd even draagbaar maar het maakt je zeker blij als het aan je voorbij komt. En dat is ook wat waard! De show van Bas werd afgesloten met topmodel Valentijn de Hingh, die een trouwjapon vol telefoons droeg en met Bas rennend over het plankier ging gevolgd door een meute wild gekleurde modellen.

Over Valentijn gesproken; deze geweldige dame won eerder deze maand de Elle Style Award voor Stijlvolste BN-er. Met haar 1.90 meter hoog was het nog flink lastig voor ons om haar te interviewen zonder opstapje er bij, maar het is gelukt! Valaentijn meldde dat ze enorm trots is op de award en hoopt nog eens op de cover van de Elle te komen. Dat lukt haar vast!

Al met al een heerlijke februari-modemaand kan ik wel zeggen. Trek een muts over je oren en geniet mee van de winter!

Reporter: Allan

Twitter: @AllanVos