FashionWeek Amsterdam: Oilily groeit op

Neem een handjevol vrolijke prints, feestelijke kinderjurkjes en kleurrijke combinaties – et voilà, daar denk je zomaar aan Oilily. Wie Oilily hoort ziet al snel aan een kleurrijke kindercollectie voor zich. Maar niets blijkt minder waar te zijn bij de nieuwste collectie van het merk. Deze werd gepresenteerd tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. De show droeg de toepasselijke naam ‘Little girls grow up’. De vrouwen die in de jaren ’80 en ’90 met het merk zijn opgegroeid zijn omgedoopt tot Friends of the Brand. Daarnaast is de hele collectie van ’too much’ naar kleurrijk doch volwassen gegaan.

 

Glamourland

Foto: Oilily

 

De zoektocht van het merk naar vrouwen die Oilily droegen in hun kindertijd bleek geslaagd. Onder andere Halina Reijn vertelde in een korte film bij aanvang van de show over haar vrolijke herinneringen aan Oilily. Halina keek vanaf de front row gniffelend naar het filmpje.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

Tijdens de show zagen we een ware zomercollectie voorbijkomen. De kleding is geïnspireerd op het idee dat het leven een onvoorspelbaar pad is waarbij iedere stap verschillende humeuren en temperamenten opwekt. Hierdoor is de collectie opgedeeld in 3 verschillende thema’s, met elk een eigen inspiratiebron en kleurschema.

 

PHOTOGRAPHER

De ontwerpers – Foto: Team Peter Stigter

 

Het eerste thema verbeelde subtiele schoonheid. We zagen witte en natuurlijke tinten in luxe stoffen als linnen, katoen en zijde.

 

Het tweede thema liet een schoonheid zien waarin de verschillende manieren van zelfexpressie naar voren kwam. Expressieve kleuren en speelse silhouetten en materialen.

 

Het laatste thema toonde het gevoel voor avontuur en de waardering voor het exotische. De kleuren werden meer ingetogen en meer donkere tinten kwamen terug in de collectie, gecombineerd met frisse pasteltinten. Tijdens deze derde collectie werden we verrast met een gastoptreden van Anne-Fay, de vocaliste van tropical base act Cookachoo wat een bijzondere twist gaf aan de show.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

Ook aan de accessoires van het merk was aandacht besteed. We zagen een voorproef van de nieuwe schoenenlijn van Oilily, waarbij onder andere metallic sandaaltjes met semi-transparante sokken te zien waren. Een dergelijke trend zagen we bij de show van Tailor&Elbaz. Jawel, wie had dat gedacht!Jouw vader/buurman/antiquair loopt voor op de mode: Sokken in sandalen wordt een ware trend. (Neen, de geitenwollen sokken nog niet maar geef de man een paar zijden sokken en hij kan misschien nog door voor hipster).

 

De nostalgische fans kunnen trouwens ook nog hun hart ophalen: De handtassen die de modellen bij hun outfits droegen leken nog veel op de vertrouwde kleurrijke Oilily-tassen.

You can’t buy happiness but you can buy bags, and that’s kind of the same thing.

 

Bekijk hier een gedeelte van de ‘Little girls grow up’ collectie:

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter