FashionWeek Amsterdam: New Yorkse designs van House of Byfield

Wij van Glamourland waren erg benieuwd naar de show van de veelbelovende Carmichael Byfield tijdens de FashionWeek Amsterdam. En niets bleek teveel verwacht, ieder kledingstuk had een hoog elegant en sofisticated gehalte. Velen in de zaal werden spontaan hebberig.

 

PHOTOGRAPHERPHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De uit New York afkomstige designer Carmicheal Byfield heeft al menig keer op de New Yorkse Catwalk zijn designs geshowed en ook in Nederland inmiddels zijn plekje verworven. Zijn passie is het ontwerpen van mannenkleding, maar zijn vrouwenkleding doet er niet voor onder. Zijn ontwerpen kunnen omschreven worden als discreet en elegant, met een sportieve touch. De creaties zijn gericht op mannen die zich durven goed te kleden en niet bang zijn om kleur te dragen.

 

PHOTOGRAPHERPHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De show in het Transformatorhuis was een waar spektakel.  De creaties waren zo uit de jaren vijftig getrokken en opgevrolijkt met stoere kleuren als paars groen en blauw. De dames hadden ‘oldskool’ kapsels aangemeten gekregen en droegen een knalrode lippenstift.  Het was een mooie vermenging van de jaren vijftig met de jaren zeventig waarin de mode als middel gebruikt werd om een mening te uiten.

 

PHOTOGRAPHERPHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHERPHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Chapeau!