FashionWeek Amsterdam: Doutzen Kroes straalt bij show María Clè Leal

De laatste dag van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam werd gevuld door een veelzijdigheid aan shows, waaronder de Catwalk Exchange Show van María Clè Leal. Niemand minder dan Doutzen Kroes en Sunnery James zat met ons front row.

 

Glamourland Doutzen Kroes

Foto: Martin van Os / Mfotografie

 

María Clè Leal won dit jaar de Mercedes-Benz Fashion Talent Award als veelbelovend ontwerper in de wereld van de mode. Hierdoor mag ze op verschillende edities van de internationale modeweken haar collectie tonen. Deze Spaanse ontwerpster kwam vanuit Madrid naar Nederland om te laten zien dat mode geen grenzen kent. Haar herfst/winter ’16 collectie ‘Fragile’ was naar ons idee een schot in de roos.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

Nadat iedereen bekomen was de aanwezigheid van Nederlands grote trots Doutzen en manlief DJ Sunnery begon de show met een elegant, klassiek balletstuk. Na enige tijd kwamen er modellen tevoorschijn die langs de danseres langzaam over de catwalk gleden.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

De collectie was geïnspireerd op bloemblaadjes en was een opvallende mix aan ontwerpen. Van stevige materialen als vilt naar soepel vallende stoffen. Van felle fuchsia kleuren, naar zachte romantische tinten. Alle ontwerpen waren ontzettend vrouwelijk, op hun eigen manier.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

María blijkt een terecht talent en haar collectie valt in de smaak bij de vele aanwezigen. Haar elegante, vrouwelijke en conceptuele stijl zien we graag nog heel wat jaren op de planken terug. Hopelijk zal ze vaker met haar collectie een bezoek brengen aan de Amsterdamse modeweek.

Voor nu? Nemen we een duik in ons zwembad en boeken we voor het najaar onze piloot in voor een retourtje Spanje. Het zonnige zuiden blijkt de locatie om onze wintercollectie in te slaan.

 

Bekijk hier een gedeelte van de collectie van María Clè Leal:

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter