Fashionclash Maastricht

Het is zaterdagavond 9 juni.

Terwijl de voetballiefhebbers in het ganse land massaal voor de televisie zitten in hun oranje outfits, reist Glamourland voor u af naar het oh zo mooie en bourgondische Maastricht.

Voor de vierde keer wordt hier de ‘Fashionclash’ georganiseerd. Tijdens dit driedaagse evenement krijgen jonge ontwerpers kans om hun collectie aan het grote publiek te laten zien.

Terwijl we in de auto zitten richting Maastricht, horen we op Radio 1 dat Nederland nog steeds met 1-0 achterstaat, maar ook Glamourland blijft positief en kijkt uit naar de volgende wedstrijd. Bij aankomst worden we natuurlijk overspoeld door ‘high and low Fashion’. De crème de la crème van fashion-loving Maastricht loopt als een goede Limburgse polonaise aan ons voorbij.

De locatie is simpel, een pakhuis achter het station van Maastricht. Het interieur is nog simpeler, er staan kratten hout en grote blokken steen waar men heerlijk even op kan loungen mochten je killer stiletto heels het even niet meer aankunnen. ‘Chaussures Mondiales’ neemt ondertussen nog een foto van Glamourlands ‘It’s good to be green’ high heels, want natuurlijk moeten wij ook in stijl komen.

We krijgen vanavond drie modeshows te zien van in de totaal vierentwintig designers die zijn uitgekozen om vanavond hun creaties te laten zien.

Glamourland wordt letterlijk overspoeld door fantastische creaties. We zien veel ecru en aardetinten terugkomen, vooral in de combinatie met wol. De kabeltrui gaat absoluut weer aan zijn come back beginnen. We zien bij Femke Agema dat de picknickmand ook high-fashion kan zijn en Tata Christiane gaat heerlijk extreem met felle kleuren, verschillende stoffen, kant, veren en hele boa’s. De mode voor de man is erg boeiend, we zien dat dat rok (ja, bij de man) in opkomst is en de lange kamerjas van opa kan ook weer uit de kast gevist worden. Tussen de shows geniet Glamourland van een glaasje Cava en kijkt wat rond tussen diverse exposities van de designers.

De modellen op de catwalk voldoen keurig aan de eisen van de laatste Vogue en kunnen zich verheugen op een lekkere vette hap na de show, gewoon om dat het kan.

Na afloop konden we op de afterparty natuurlijk ook niet achterblijven. Goede muziek, heerlijke bubbels en prachtige mensen. Wij hebben een perfecte avond gehad en kunnen in ieder geval met frisse moed het komende mode seizoen in!

 

Reporter: Joyce

Twitter: @JoycePisters