Fashionable koperoxidatie van Dorhout Mees

Het prachtig witte sneeuwlandschap is volledig verdwenen, het is weer langer licht en het kwik stijgt. Alles wijst erop dat het einde van de winter bijna in zicht is. Wie het witte winterse weer nog niet los kan laten, kan nu alvast verlekkerd vooruitkijken naar de prachtige winter 2013 collectie van modeontwerpster Dorhout Mees.

 

Foto: Peter Stigter

‘ It is only with the heart that one can see rightly. What is essential is invisible to the eye.’ – Antoine de Saint- Excupéry.

 

Koperoxidatie  is de rode draad in de weergaloos mooie wintercollectie van Dorhout Mees. Op het eerste gezicht zie je bij koperoxidatie natuurlijke vormen en felle kleuren. Deze natuurlijke vormen en felle kleuren zijn in de wintercollectie van Dorhout Mees gemixt met zachte, luxe stoffen. De unieke prints zijn ook geïnspireerd op het uiterlijk van koperoxidatie. Het zijn kledingstukken met een warme uitstraling die het heel goed doen bij een knisperend haardvuur of op een grijze, grauwe winterdag.

 

Foto: Peter Stigter

Wanneer je met een microscoop naar koperoxidatie kijkt, wordt er een compleet nieuwe wereld voor je geopend. Een wereld van witte en grijze tinten en rechthoekige vormen die in elkaar overlappen. Dorhout Mees heeft het microscopisch beeld van koperoxidatie voor haar wintercollectie vertaald in rechte silhouetten en rechthoekige vormen en patronen in een kleurschema van grijs en wit. Schitterende minimalistische looks met een sophisticated uitstraling.

 

Foto: Peter Stigter

Mooie winter musthaves zijn de brede koperen riemen, kettingen en armbanden. Sommigen hebben groenige koperoxidatie, anderen zijn opgepoetst en glanzend. Deze sieraden maken iedere outfit über stylish en fashionable. Ooit geweten dat koperoxidatie zo glamorous kon zijn? Wij van Glamourland niet!

 

Foto: Peter Stigter