Fashion is…

Fashion is de wijze waarop een bepaald item of een bepaalde stijl door verloop van tijd “hot” wordt. Of simpelweg ineens vanuit het niets énorm populair is. Denk aan Uggs: ineens heeft iedereen ze, of je het nu fashion vindt of niet. Vandaag de dag ontstaat mode (en wat “hip” is), vaak door een afspiegeling van op straat ontstane kledingstijlen die verder verfijnd worden door de style-bureaus en modebedrijven.

Neem bijvoorbeeld de “hakjes” van Louboutin. Victoria Beckham gaat niet naar buiten zonder dat ze zich op de 16 cm hoge monsters hijst. Werkelijk, steltlopen is er niets bij! Regelmatig komen er quotes voorbij van celebs die zich beklagen over het draagcomfort van hun nieuwe aanwinsten. Maar ondanks het feit dat de creaties van Louboutin bijzonder aan de prijs zijn en ze nu niet direct zitten als een setje teenslippers, vliegen de schoenen over de toonbank als warme broodjes. Is dat dan alleen omdat Victoria zelfs boodschappen op die van haar doet?

 

glamourlandHet lijkt er op dat de “Louboutins” vandaag de dag niet alleen een esthetisch hulpmiddel zijn, maar een complete verlenging van je persoonlijkheid. “Ik Louboutin dus ik besta”, is het nieuwe credo.

 

De Louboutin-verzamelgekte heeft dan ook inmiddels menig vrouw in bezit genomen. Het lopen op hakken wordt hiermee tot een kunst verheven. Wellicht zijn de hakken ook zo iconisch geworden omdat je er simpelweg geen haast op kan hebben. Op 16 cm ren je niet zo makkelijk namelijk. De boodschap is dus in feite: “f*ck you, ik kán schoenen ter waarde van een compleet maandsalaris kopen en sterker nog: ik hoef nergens naar toe. Kijk mij slenteren!”.

 

 

Hoe het ook zit: wij houden van Louboutin. De hoge hakken, het slanke silhouet, het imago van het merk. Zo vrouwelijk en sensueel, klaar om in het zonnetje te flaneren. En ja, dan slenteren we maar. Haasten doen we morgen weer! ;-)