Some fashion business

Maandagmiddag vond de allereerste fashion-talkshow plaats in het World Fashion Centre te Amsterdam. Via de rode loper stroomden de gasten binnen om op luxueuze wijze onthaald te worden door charmante dames. De bubbels vloeiden rijkelijk, vanaf het moment van binnenkomst. De venue was classy aangekleed en direct kreeg men het gevoel op een bijzonder event te zijn. And then it was time to talk some fashion business.

 

De talkshow werd geopend door de presentatrice van RTV Utrecht, Eva Brouwer, die al snel het woord gaf aan Roxane van Iperen. Roxane droeg een eigen column voor die geïnspireerd was door de gasten die later aan het woord zouden komen. De kern van haar column was dat de consument achter zijn of haar laptop vandaan moest komen om niet meer online te shoppen maar weer de echte beleving van winkelen zou ervaren.

 

Onder de gasten van de talkshow bevonden zich Jos Bles van Jos Bles Fashion, Marie-Lou Witmer van Witmer Consultancy, Casper Reinders die eigenaar is van een aantal zeer succesvolle horecazaken, Pieter-Bas Broeke van het welbekende WeAreLabels, Philip Hillege die de oprichter en brein is van Skin Cosmetics, Chantal Riedeman van Shopology en modeblogger Linda Tol. Zij gingen dieper in op de boodschap van de column van Roxane en gaven hun visie op wat er veranderd is in de moderetail en hoe zij zich daarop aanpassen.

 

Over het algemeen kwam er een collectieve conclusie naar voren, namelijk dat het bij de retail om de beleving gaat. Klanten moeten verrast worden in winkels en de service moet nog een stapje verder zijn dan perfect. Philip is van mening dat tijdens het shoppen in zijn zaken er gewoon een feestje gemaakt moet worden voor zijn klanten. Je moet anders zijn als verkoper, dat zorgt ook voor succes. Daarnaast is het bieden van zekerheid belangrijk, de klant moet vertrouwen kunnen hebben in de verkopende partij. Jos voegt daar ook aan toe dat het niet meer echt gaat om de merken, maar wederom om de service, het team en dat het een aangename winkel is. En om net dat beetje meer te doen als verkoper.

 

Tussen de gesprekken door zorgde de band Valerius voor de nodige fijne deuntjes en na afloop vond er nog een stylish verantwoorde borrel plaats.

 

Wij van Glamourland zijn weer een stukje wijzer geworden op een aangename en uitermate glamorous wijze en we hopen dat jullie de volgende keer als jullie gaan shoppen een net zo fijne beleving beleven, waar de gasten van deze avond naar streefden!