Fashion Against AIDS

Aanstaande donderdag is het zover: vanaf 26 april wordt de collectie van H&M Fashion Against AIDS in geselecteerde winkels en online verkocht. Kleurrijke mode-items worden verkocht tegen H&M prijzen en te zien aan de campagne foto’s zijn het zeker modieuze kledingstukken. Maar het gaat uiteraard niet alleen om leuke shirtjes en hippe broeken. Bij iedere aankoop uit de collectie van Fashion Against AIDS gaat 25% van het aankoopbedrag naar de preventie van HIV en AIDS. Dit is hard nodig, want beide ziektes vormen wereldwijd nog steeds een probleem.

 

Behalve Fashion Against AIDS heeft H&M nog een aansluitend project: Kiss For A Cause. Op de website www.fashionagainstaids.com kan je een foto van je kus uploaden. Voor iedere inzending doneert H&M 1$ voor AIDS preventie.

Voor wie zich afvraagt of de projecten nu ook echt iets opleveren: dit is zeker het geval. Sinds de eerste Fshion Against Aids collectie in 2008 is er al ruim 6,5 miljoen dollar ingezameld, een enorm bedrag. Daarbij helpt H&M ook nog om de boodschap van Safe Sex te verspreiden: Wees verstandig, draag een condoom!

Dus zet het in je agenda: vanaf 26 april is de collectie van Fashion Against AIDS te koop!

 

Reporter: Ananda