Eyes + more presents Tony Cohen

De Amsterdamse Tony Cohen ontdekte zijn interesse voor mode tijdens de vele bezoekjes aan zijn oma, die vintage kleding verkocht op het Waterlooplein. Op zijn 20ste werd hij professioneel honkbalspeler, maar hij verwisselde het honkbalveld als snel voor de catwalk. Tony Cohen reisde af naar Italie en daar deed hij 8 jaar lang ervaring op als mode ontwerper. In 2005 richtte Tony samen met zijn zakenpartner het label TONYCOHEN op, met deze couturelijn bereikten zij internationaal succes. In 2010 werd de commerciele lijn 2LOVETONYCOHEN gelanceerd. Hetzelfde jaar werd de couturelijn omgedoopt in ‘Atelier TonyCohen’. Inmiddels heeft Tony Cohen meer dan 250 verkooppunten wereldwijd, waaronder de twee flagship stores in Amsterdam. Op zondag 15 juli presenteerde TONYCOHEN in samenwerking met Eyes + more zijn nieuwe collectie op de AIFW.

De Zuiveringshal West was goed gevuld met bekende Nederlanders en fotografen. Het thema van Tony Cohens nieuwe collectie was 24/7. Een vrouw moet de mogelijkheid hebben om er de hele dag door goed uit te zien. De show begon dan ook rustig: soepele katoenen blouses in pasteltinten. Gedurende de show zagen we steeds meer jurken, gecombineerd met leren bikerjasjes. Naast pasteltinten en zwart leer was er ook veel ruimte voor knalkleuren als roze, oranje en geel. Er waren opvallend veel lange jurken en rokken te zien. Mooie gedrapeerde stoffen, afgewerkt met kralen of parels. Tony Cohen combineert veel verschillende stoffen in één ontwerp, hierdoor krijgen zijn jurken een extra touch.

 

Eyes + More bestaat sinds 2005 en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. Eyes + More biedt de consument een ruime collectie aan brillen, zonnebrillen en zelfs computerbrillen. Tijdens de show van TONYCOHEN droegen de modellen diverse brillen, we hebben vooral veel kleine monturen gespot op de catwalk.

 

Reporter: Lisa – Angelina

Twitter: Lisav_GL