EXTREME SHOE FASHION

Mode, iets waar men maar niet over uitgepraat raakt. Het lijkt wel alsof alles tegenwoordig steeds meer moet shockeren wil men het “fashion” vinden. Vroeger waren plateauschoenen het schoeisel voor de temeiers, tegenwoordig lopen de huisvrouwen erin weg (wat ze overigens ook niet kwalijk kan worden genomen want och, wat lopen plateauzolen toch lekker!).

Gefascineerd door al het schoons in de wereld, hierbij een beknopt overzicht van wat EXTREME SHOES:

“Finland’s Finest” als het op schoenen aankomt, extreme shoes van FINSK. Elke schoen is een kunstwerk op zich. Tegenwoordig woont mevrouw Finsk, oftewel Julia Lundsten, in Engeland, waar zij haar schoen imperium uitbouwt.

 

 

 

Geloof het of niet, deze schoenen zijn deels van Nederlandse bodem! De Nederlandse schoenenontwerper René van den Berg ontwierp ze samen met Leanie van der Vyver. En ja, u ziet het, de hak zit aan de voorkant… Zal ongetwijfeld héérlijk lopen….

 

Deze beauties van Andreia Chaves mogen niet in dit rijtje ontbreken. Door middel van 3D-printing kwamen deze exemplaren ter wereld, door het spiegel-effect op de schoenen vallen deze compleet weg in elke omgeving, een soort kameleon-schoen dus!

 

 

 

Néérlands trots, Iris van Herpen, ontwierp bovenstaande schoenen in samenwerking met United Nude. Iris staat bekend om haar extreem gedetailleerde handwerk in haar couture en heeft dit weten te vertalen naar een aantal schoen-ontwerpen. Behalve bovenstaande schoenen heeft zij er nog veel meer gemaakt. Ze lopen overigens heerlijk (echt waar!) het prijskaartje is misschien wat minder heerlijk….

 

Is dit een schoen?! Yes it is! Sterker nog, ze lopen best lekker. Ontworpen door Julian Hakes, vernoemd naar een Mojito. Hoe hij daar bij komt? De schoen is net de schil van een limoen, één van de hoofdingrediënten van een mojito.

 

De opper-schoen der schoenen! De aanstichter van al het extreme schoenen geweld! Oftewel Alexander McQueen. De modellen die met deze schoenen de catwalk op moesten weigerden erop te lopen, zij vreesden voor hun leven (oké lichtelijk overdreven, zij vreesden voor hun enkels). Enfin, Lady Gaga danst erop in haar videoclips alsof het niets is, dus dan zal het wel meevallen. Helaas is McQueen in 2010 overleden, maar zijn schoenen zullen eeuwig in ons geheugen gegrift staan.

Wij twijfelen nogal over de draagbaarheid van sommige schoenen, erg handig om de kinderen op de fiets naar school te brengen lijkt het ons niet! Maar kunst is het zeker, misschien een mooie plantenbak voor in de vensterbank?