Exclusieve eterij! Een stukje meloen voor 14.000 euro

Iedereen heeft wel al eens gehoord van de uitdrukking: “De vis wordt duur betaald”. Dit kan je de dag van vandaag wel heel letterlijk nemen. Er zijn namelijk verschillende vissoorten op te noemen, waaronder kaviaar als echte delicatesse, waar vaak diep voor in de buidel moet worden getast. Een Japanner bleek zelfs zo gek te zijn, om maar liefst 396.000 dollar neer te tellen voor een tonijn. Maar natuurlijk was dit niet zomaar een tonijn. Het ging hier om een grote blauwvistonijn van 754 pond, waarvan de geschatte verkoopprijs 727 dollar per pond bedroeg. Wij van Glamourland leerden na een snel rekensommetje, dat daar wel wat aan te verdienen viel.

 

Foto: Tumblr

 

Als je denkt aan luxe, denk je niet meteen aan een meloen. Toch is het tegendeel minder waar! Een Cantaloupemeloen, waar we in Nederland wel eens vijf, misschien zeven euro voor neertellen, is wel zo’n beetje de duurste die hier op de markt is. Japan blijkt met zijn groeiende economie steeds meer het beloofde land van onbegrensde mogelijkheden. Heb je alles wat je hartje begeert al in huis, dan zijn de dagelijkse voedselaankopen natuurlijk de manier om van je overtollig geld af te komen. Zo betaalde een Japanner 14.000 euro voor een paar Cantaloupemeloenen. Daar had hij ook een leuke auto voor kunnen kopen!

 

Glamourland meloen

Foto: Tumblr

 

De speciale Ybari Cantaloupemeloen is in Japan dan ook een statussymbool, die perfect past in het rijtje van zeldzame wijnen en whisky’s. Aangezien Glamourland niemand kon vinden die de meloen ooit heeft geproefd, kunnen we echter niets zeggen over de smaak en de geur van deze vruchten. Dat is ook helemaal niet van belang, want ze worden immers vaak alleen als decoratie gebruikt. Ze zijn perfect bolvormig en bezitten een prachtig patroon op de schil. Inhoud is namelijk nooit zo belangrijk geweest voor Japanners, het is vooral de verpakking die telt. Interesse? Voor deze en meer exotische levensmiddelen kan je terecht in de Sapporo Central Wholesale Market in Saporro, Japan.

 

Japanners hebben al langer een obsessie met meloenen. Jaren terug kwamen ze met vierkante meloenen op de proppen, die gemakkelijk te stapelen waren en daardoor ook uitermate geschikt waren voor op te bergen in de koelkast. Meloentelers in andere delen van Japan konden echter niet achterblijven en besloten als tegenprestatie piramidevormige meloenen, meloenen met gezichten en zelfs hartvormige meloenen te telen. Deze worden gekweekt in een mal die de desbetreffende vorm heeft. De fabrikant van de meloen met het gezichtje wil zijn geheim echter niet prijsgeven.

 

Naast vis en meloenen zijn er nog wel meer voorbeelden van glamorous food te vinden. Zo is Safraan het duurste specerij in de wereld en zijn de Matsutakepaddenstoelen, naast de witte truffels, zo’n beetje de duurste in hun soort. De meest exclusieve chocolade heet dan weer Chocopologie en is van het merk Knipschildt. Het duurste biefstukje vinden we terug in Japan en is afkomstig van de zogenaamde Wagyukoe. In China staat zelfs vogelnestjessoep bekend als het kaviaar van het Oosten. Mocht dat alles nog niet exclusief genoeg zijn, dan is puur goud ook een optie om naar binnen te werken. Het is niet schadelijk voor het lichaam en je eet het dus enkel en alleen maar omdat het kan.

 

Glamourland chocola

Foto: Knipschildt

 

Om glamorous te eindigen, heeft Glamourland speciaal voor jullie een viergangenmenu samengesteld: het voorafje is Ybarimeloen met rauwe ham van de Wagyukoe, gevolg door een vogelnestsoepje met een afwerking van saffraan. Als amuse tussendoor presenteren we jullie Almaskaviaar. Het hoofdgerecht bestaat vervolgens uit een Wagyubiefstukje in witte truffelsaus, geserveerd met hopscheuten en gegratineerde Benotte-aardappelen. Het dessert bestaat ten slotte uit Chocopologie-ijs met bladgoud.

 

Inclusief de kosten van de vlucht zal het bedrag op je boodschappenlijstje wel uit zes nullen bestaan, maar dat zal vast en zeker geen probleem zijn voor jullie glamorous people. En na zo’n etentje genieten wij van Glamourland natuurlijk lekker na met een peperduur kopje koffie genaamd Kopi Luwak, gebrouwen van de overheerlijke uitwerpselen van de Civetkat. Smakelijk allemaal!