EXCLUSIEVE AMSTERDAMSE HOTSPOT

We kennen allemaal wel de Amsterdamse hotspots waar iedereen gezien wilt worden. Maar wij van Glamourland houden ook wel van een beetje exclusiviteit en wat privacy op z’n tijd. Er is in Amsterdam een verborgen hotspot waar de deur (nog) niet platgelopen wordt door de menigte. “Door 74” op de Reguliersdwarsstraat 74 te Amsterdam is een cocktailbar zoals je deze weinig tegen komt in Nederland.

 

Vanaf de straat zou je eerder denken met een verlaten pand te maken te hebben dan met een luxueuze cocktailbar. Er moet worden aangebeld om binnen te komen en eenmaal binnen waan je jezelf in een totaal andere wereld. Het voelt een beetje alsof je door een tijdmachine richting de jaren ’20 bent gevoerd!

 

De bar is compact en heeft een geraffineerd uiterlijk. Daarnaast hebben de cocktailshakers echt verstand van de cocktails die ze bereiden en weten ze vaak een leuk verhaaltje te vertellen over de herkomst van de cocktail. Ook is er aan de benaming van de shakes gedacht, bestel bijvoorbeeld eens een ‘Heart of the Beast’ of een ‘Full Moon Fun’.

 

De locatie ziet er op het eerste gezicht niet uit als een luxe cocktailbar. Eenmaal binnen, sta je versteld van de sophisticated sfeer waarin je bent belandt.

 

photo 3
Foto: lostandfoundcities.com

 

Het bijzondere aan deze bar is dat ze alleen op reservering werken en je kunt deze reservering alleen op de dag zelf plaatsen. Om te reserveren wordt verzocht zo vroeg mogelijk op de dag een sms’jes sturen naar het 06-nummer dat op hun site staat vermeld of een voicemail in te spreken. Later op de dag word je dan geïnformeerd of de reservering bevestigd wordt (of afgewezen). Wij van Glamourland vinden deze exclusieve bar een absolute aanrader!