Exclusief interview met Hollywood celeb Paul Logan

Wij van Glamourland houden wel van een beetje actie! Toen actieheld en fitnessmodel Paul Logan een paar dagen in Nederland was grepen wij dan ook onze kans en vroegen hem de hemd van zijn prachtige lijf.

Paul speelde onder andere in Killers, Days of Our Lives, Angels, Megafault, the Terminators, Mega Piranha en zijn nieuwste film Code Red. Maar ook in de welbekende tv-serie Friends was hij te vinden. Een glamorous Hollywood leventje is hem niet onbekend. Net als de actrices waarmee hij gedate heeft (momenteel is hij single!). Dure hobby’s laat hij ook niet ongemoeid, zo bouwt hij zijn eigen auto’s en houdt hij van jetskiën. Wij wilden wel wat meer weten van deze ‘king of action’ die ook een zachte kant blijkt te hebben.  

 

Glamourland   Glamourland

Foto’s: Paul Logan

 

Het interview vond plaats in de prachtige bar Floor17 van het Ramada Apollo hotel en werd mede mogelijk gemaakt door Hollywood Produksiyon.

 

Welkom in Nederland Paul, hoe is het?
Het gaat super, het is een genoegen om hier te zijn. Ik heb momenteel non-stop fotoshoots en TV en andere opdrachten. Ik voel me helemaal gelukkig nu ik voor mijn werk zoveel kan reizen en nieuwe mensen te ontmoeten. Alleen al voor mijn werk kwam ik op plekken als Costa Rica, Panama, Belize, Bulgarije, Nederland en Duitsland. Ik vind het heerlijk om al die verschillende mensen, culturen en gerechten te beleven.

 

Wat heb je in Nederland gedaan?
Ik heb een fitness shoot gehad in het prachtige sportcentrum Fitness365 in Amsterdam. Daarnaast heb ik een leuke shoot gehad voor de Nederlandse ochtendshow ‘Koffietijd’. Doordat de film Code Red uitkomt, met Special Forces en zombiegevechten, heb ik veel van mijn Oosterse vechtsportkunsten laten zien. En gaf ik de dames wat oefeningen om in shape te komen voor de zomer. Daarnaast ben ik in Duitsland naar een filmcongres geweest en had ik daar signeersessies en fotoshoots. Ik heb het lekker druk!

 

Glamourland

Miss Nederland Yasmin Verheijen, Kim Kötter & Hollywood Produksiyon samen met Paul Logan in Fitness 365 Amsterdam

 Foto: ASA Foto & Video Team

 

Jouw carrière startte in 1996. Wat deed je voordat je de filmwereld in ging?
Dat is wel grappig, ik heb in New-York, waar ik geboren en getogen ben, mijn diploma gehaald van Bio-chemie. Daarna ben ik naar Los Angeles verhuist en naar de Chiropractie-school gegaan. Ik had mijn tentamens hiervan afgerond en moest alleen nog mijn praktijkuren lopen. Maar toen ben ik aan mijn eerste film begonnen en nooit meer teruggegaan.

 

Hoe ben je precies acteur geworden?
Dat is een echt Hollywoodverhaal. Ik zat bij het zwembad van mijn appartementencomplex, gewoon aan het zonnen en mijn chiropractie boeken aan het lezen. Toen er ineens een vrouw naast mij kwam staan en mij vroeg “Ben je een acteur?”. Ik had wel wat modellenwerk gedaan en een paar acteerlessen gevolgd maar was natuurlijk gewoon een student. Dus ik vertelde haar van niet, maar dat het wel altijd in mijn achterhoofd had gezeten. Vervolgens nam ze een aantal foto’s. Een tijdje later deed ik auditie voor de actiefilm ‘Killers’ waarin ik de hoofdrol kreeg van de slechteriken van de film. Daarna bleven de films komen.

 

Glamourland

Foto: Paul Logan

 

Wat was jouw favoriete film om in te spelen?
Code Red is fantastisch, niet omdat het de nieuwste film is maar omdat ik zoveel van mijn verschillende capaciteiten kan laten zien. Zo laat ik mijn Oosterse vechtkunsten zien, mag ik zombies afslachten, wat natuurlijk altijd leuk is om te doen, en mag ik veel verschillende wapens gebruiken. Maar daarnaast vindt mijn karakter een klein meisje in de film die hij beschermt. Zij wordt gespeeld door Mya-Lecia, zo’n schatje is dat.   Maar je hebt dus zo’n badass Special Forces type die dit kleine meisje van zombies redt en haar terug naar haar moeder probeert te krijgen. Hierdoor kijk je de ene seconde naar een heftige actiescène en de volgende minuut zie je de bijzondere relatie tussen de man en het kleine meisje. Ook achter de schermen hadden we een super relatie, we hebben vier weken samengewerkt en zijn beste vrienden geworden.

 

Had jij iemand die jou inspireerde?
Toen ik klein was, was ik erg mager en werd ik op school elke dag gepest. Toen ik 13 was ben ik begonnen met een vechtsport maar bleef ik nog erg mager. Vervolgens ging ik op mijn 17e studeren, plakte ik een poster van Rambo op mijn deur als voorbeeld en ging ik naar de sportschool. Ik vroeg de breedste man in de sportschool “Hoe train jij je borst en buik?”. Toen werkte ik een hele tijd op dezelfde lichaamsdelen en zonder iets te weten over geschikte voeding. Maar langzaamaan leerde ik wat ik wel en niet moest doen. Als ik ooit iemand zou kunnen inspireren als Sylvester Stallone (Rambo) mij inspireerde zou dat fantastisch zijn.

 

Glamourland

Foto: Rambo

 

In de filmtypes waarin je hebt gespeeld wordt er veel gebruik gemaakt van computer-gegenereerde beelden (m.b.v. groene schermen, etc.), hoe werkt dat voor jou? 
Vaak ben je aan het acteren tegen of met niets. Soms heb je een tennisbal op een stok of een X op de muur waar je naartoe moet kijken. Je moet alles inbeelden. Mijn acteercoach vertelde me op de eerste dag: ‘acteren is levensecht gedrag in een denkbeeldige setting’. Beeld je in dat er plotseling een gigantische Godzilla voor het raam hangt. Hoe zou je reageren? Zo gaat het. Ik heb met mensen gewerkt die er niet mee kunnen omgaan. Ik heb het geluk dat ik het me kan inbeelden en mijzelf en zulke posities kan zetten. In mijn echte leven heb ik niet met veel gigantische piranha’s of hagedissen gevochten maar je moet jezelf in de meest beangstigende situatie zetten die je ooit hebt gehad of die je je kan inbeelden. En dat overdrijf je dan nog eens.

 

Glamourland

Foto: Paul Logan

 

Hoe was het om in de hitserie Friends te spelen?
Toen ik de set op kwam was de ene persoon nog vriendelijker dan de andere. Ik speelde in seizoen negen, vlak voordat ze stopten, dus ze waren echte iconen. Ik had met veel van de acteurs overeenkomsten, zo had ik met de vader van Jennifer Anniston gewerkt in Days of Her Lives. Het was zo leuk om met ze te werken, ook achter de schermen zijn ze enorm grappig! Ik vind het geweldig om een deeltje van zo’n wereldberoemde show te zijn.

 

Zelf heb je voornamelijk in actiefilms gespeeld. Wanneer je zelf een avondje films zit te kijken, welk genre heeft dan je voorkeur?
Actie! Ik heb een hele, hele grote DVD-collectie en 85% tot 90% is actie, 5% tot 10% is horror, en 1 tot 2% zijn romantische komedies. Ook die kijk ik en waardeer ik. Maar ik hou van het heldenverhaal, ik ben een enorme fan van Batman. De stripverhalen las ik al als kind, die kreeg ik van mijn moeder.
Waarom Batman? Sinds een paar jaren weet ik eindelijk waarom. Batman bereikbaar is, hij is een mens. Hij is niet door een spin van een andere wereld gebeten, hij is gewoon de meest perfect getrainde atleet, vechtsporter, wetenschapper, turner etc.

 

Verder hou ik van films als Rambo, Rockies en Star Wars, maar ook de Taken-films met Liam Neeson. Liam is al een beetje ouder nu maar laat zien dat hij nog steeds actiefilm-waardig is.

 

Glamourland

Foto: Paul Logan (in de film Code Red)

 

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt met je fans?
Ik krijg al mijn fanmail van www.paullogan.net. Wanneer je daar een berichtje stuurt komt die bij mij aan. Als iemand de tijd neemt om mijn films te kijken en mij een vraag te stellen wil ik diegene niet voorgeschreven antwoorden sturen. Vandaar dat ik ze persoonlijk beantwoord. Maar ik krijg natuurlijk ook de gekste berichtjes toegestuurd waarbij fans mij ten huwelijk vragen of mij allerlei soorten foto’s toesturen (a-hum). Daarentegen was er ook een man die mij doodsbedreigingen toestuurde.

 

Fans vragen mij vaak om fitness tips of andere soorten advies. Ik probeer ze dan te helpen om iets terug te kunnen doen. Van een kind dat altijd gepest werd naar het mogen spelen van een actieheld, dat is natuurlijk fantastisch en daar ben ik iedere dag in mijn leven dan ook dankbaar voor. Ik verloor mijn vader heel plotseling in 1993 en wat ik daarvan heb geleerd is dat niets eeuwig duurt, leef elke dag alsof het de laatste is en laat nooit iets onuitgesproken. Het leven is te kort, kijk maar naar Paul Walker. Live to the fullest!

 

Glamourland

Foto: Bram Heimens

 

Naast actieheld ben je ook een held voor de dieren toch?
Ik ben gek op honden, ik heb geen kinderen maar heb wel een kleine puppy en dat is mijn harige zoontje. Hij reist met me mee en ik kook elke dag voor hem. Hij krijgt groentes, kalkoen, rijst en kippenborst. Toen mijn vrienden laatst langskwamen keken ze met grote ogen naar zijn diner en vroegen of zij niet iets van zijn eten mochten hebben, haha! Hij slaapt ook in het bed naast me, hij heeft wel zijn eigen bed maar die ligt altijd vol met speeltjes.

 

Daarnaast ben ik betrokken met ‘Pet Rescue’. Dit is een bedrijf dat speciaal voor dieren zwemvesten, EHBO-setjes, reflecterende riemen etc. verkoopt. De meeste eigenaren hebben geen zwemvest of EHBO-set voor hun beestje terwijl deze erg belangrijk zijn. Bovendien help ik mishandelde huisdieren, ik probeer deze te linken aan pleeggezinnen. Doordat ik een groot netwerk heb kan ik beide kanten helpen; een dier een onderkomen helpen te vinden en een gezin een dier helpen te vinden. Ik zou er alles aan doen om ze te helpen. Dat geldt trouwens ook voor kinderen en militairen (de echte helden!).

 

Glamourland

Foto: Paul Logan

 

Wat heb je op de planning staan voor de toekomst?
Ik sta op het punt om te beginnen met twee actiefilms maar heb ook zes scripts geschreven. Met één hiervan ben ik momenteel bezig. Dit is een horror-actiefilm een een combinatie tussen The Hills Have Eyes en Rambo. Een groep kinderen gaat het bos in maar daar zit een groep gemuteerde moordenaars doordat er op die plek te veel straling is. Maar anders dan de normale horror-scripts is dat één persoon uit de groep die het bos in gaat een Special Forces militair is die tegen de gemuteerde jagers kan vechten.

 

Die film zijn we nu aan het samenstellen en al mijn bevriende acteurs spelen er in mee. We gaan de komende 3 maanden opnemen en daarna duurt het monteren nog zo’n 3 a 4 maanden. Ik zou graag een Halloween-release willen hebben!

 

Omdat dit interview voor Glamourland Magazine is; wat is jouw betekenis van het woord ‘glamour’?
Glamour is voor mij een stap boven normaal. Zoals wanneer je gaat dineren of naar een première gaat, je geeft dan net iets extra’s. Het is die extra moeite om er goed uit te zien en je goed te voelen.

 

Wil je in contact komen met dit knappe koppie (en lichaam) dan kun je hem persoonlijk een berichtje sturen viawww.paullogan.net. Wij van Glamourland danken Paul Logan, Floor17 van het Ramada Apollo Hotel Amsterdam en Hollywood Produksiyon!

 

Glamourland

Foto: Hollywood Produksiyon