Exclusief! Interview met actrice Erika Eleniak

Woensdag 7 augustus hadden wij van Glamourland de grote eer Erika Eleniak te interviewen. Bij het grote publiek is Erika voornamelijk bekend van haar hoofdrol in ‘Baywatch’ en van haar personage als Jordan Tate in de film ‘Under Siege’, waar ze naast Steven Seagal speelt. Ze heeft een carrière in de film- en televisiewereld opgebouwd waar je ‘U’ tegen zegt. Ook is ze een ex-Playmate en heeft ze de verscheidene covers van de Playboy gesierd.

 

Te midden van een zeer select gezelschap was Erika het stralende middelpunt tijdens de presentatie van haar als het nieuwe gezicht van het exclusieve horlogemerk ‘Glam Rock’. Dit alles in de prachtige juwelierszaak ‘City Diamonds’ in de Kalverstraat, hartje Amsterdam. Na een uitgebreide fotosessie met de verfijnde en schitterende horloges mochten wij deze openhartige, krachtige en warme vrouw  voor maar liefst een halfuur het ‘badpak van het lijf vragen’. We zijn we onder andere achter haar spraakmakende beautygeheim gekomen…

 

Wat is de reden dat u voor de tweede keer Nederland bezoekt?
“Ah, het is een wervelwindbezoek! Ik ben 2 uur geleden uit het vliegtuig gestapt en we zijn nu in City Diamonds voor de horloges van ‘Glam Rock'”, vertelt ze terwijl ze stralend haar linker pols aan ons toont waar een beeldschoon horloge omheen zit. “Die heb ik gekregen, zo mooi! Hierna heb ik een fitness-fotoshoot, een ‘Completo’ fotoshoot en ook ga ik naar John Beerens, een fantastische en bekende kapper die ik in New York heb ontmoet, om mijn haar te laten doen, ik heb er zo veel zin in! Hij geeft ook een Baywatch-party dus mijn programma is gekkenhuis want ik ben hier maar tot vrijdag. Heel veel verschillende dingen te doen!” Ze begint te schaterlachen. “Haha dat was een hele mond vol!”

 

Dat klinkt hartstikke leuk maar het is inderdaad wel een erg druk schema.

Ze slaakt een diepe zucht. “Ja Dat klopt ook inderdaad. Het is nu de tweede keer dat ik werk met ‘Hollywood Produksiyons’, het team en ik zijn allemaal zulke goede vrienden met elkaar. Varol, mijn manager en ik zijn nu al jaren bevriend. We hebben elkaar hier in Amsterdam ontmoet toen ik zwanger was van mijn inmiddels 7-jarige dochter.  Zes of zeven maanden geleden heb ik ditzelfde reisje al een keer gemaakt met ‘Hollywood Produksiyons’, alleen stond er toen dezelfde hoeveelheid om te doen op het programma, maar in slechts de helft van de tijd! Toen ik thuis kwam had ik zo’n gigantische jetlag! Ik voelde me verschrikkelijk, mijn hele lichaam was in de war. Het leek alsof mijn hersenen uit mijn lichaam waren en ik helemaal uit elkaar was gevallen. Ik kon zelfs niet meer autorijden! Dus ik hoop dat het deze keer niet zo erg zal zijn. Vorige keer was het gewoon alleen maar ‘go,go,go’ en je maakt dan zulke lange dagen dat je lichaam gewoon zegt ‘stop’. Maar omdat we maar een paar dagen hebben in plaats van een aantal maanden moet er gewoon veel gebeuren op een dag. Het is veel, maar ik klaag niet! Ik ben heel erg dankbaar.”

 

Glamourland

Foto: Bram Heimens

 

Wat vind u ervan dat u het nieuwe gezicht bent van ‘Glam Rock’?
Oef, dat is zo’n grote eer. De horloges zijn buitengewoon prachtig. Ik heb nog nooit zulke horloges gezien om eerlijk te zijn. Ze zijn gewoon wonderschoon, elegant en uniek. Ik voel me echt vereerd.

 

U zult ook afreizen naar Turkije, kunt u me daar iets meer over vertellen?
Maar natuurlijk. Ik ben erg opgewonden en ook nerveus want ik zal daar een operatie ondergaan bij dr. Hasan Findik, een uiterst goede plastische chirurg. Het is voor medische redenen en voor mijn gezondheid. Ik heb namelijk borstimplantaten genomen toen ik heel erg jong was, 22 jaar geleden. Maar wat ze mij niet verteld hadden was dat implantaten maar een beperkte levensduur hebben, ongeveer 15 jaar. Ze hadden er al een hele tijd geleden uit gemoeten. Ik heb er zoveel problemen mee gehad. Mijn lichaam reageerde niet goed op de siliconen. Ook heb ik veel mammografieën gehad. Je zag door de siliconen alleen niets meer van mijn weefsel dus er kon niet uitgesloten of bevestigd worden dat er iets fout was. Ik heb tal van onderzoeken gehad maar kanker is het in ieder geval niet, waardoor ik uiteraard heel opgelucht ben.

 

Nu is het echter tijd dat de implantaten er echt uitgaan. Ik ben erg opgewonden over het feit dat ik heb besloten dat ze niet vervangen zullen worden. Ik wil nu gewoon mezelf zijn. Ze zullen wel gelift worden, maar ik wil van de implantaten af. Wel heb ik met Dr. Findik afgesproken dat hij meteen ook wat van mijn middel afhaalt. Na de geboorte van mijn dochter zag mijn buik er namelijk uit als een wetenschappelijk project. Toen ik zwanger was is mijn huid namelijk heel erg uitgerekt. Ik had zo’n bolle buik vanwege heel veel vruchtwater dat men me maar bleef vragen of ik er echt zeker van was dat ik geen tweeling of drieling zou krijgen. En mijn dochter woog ook nog eens bijna 10 pond. Ik train en ik sport maar in dit gebied blijft het zich door alle overtollige huid ophopen. Maar het opereren draait het meest om het medische belang van het veiligstellen van mijn gezondheid. En Dr. Findik is echt fantastisch. Ik heb hem nu een tijdje gevolgd en zijn resultaten zijn perfect. Wat ik nog het meeste waardeer aan hem is zijn eerlijkheid, dat hij echt het allerbeste voor jou wilt, en niet voor zijn portemonnee.”

 

Glamourland

Foto: Baywatch

 

Wat zou u, vooral jongere, vrouwen adviseren over het nemen van borstimplantaten?
“Ach weet je, dat is grappig dat je dat vraagt. Ik ben het mezelf namelijk ook gaan afvragen sinds ik heb besloten ze eruit te laten halen. Ik heb er geen spijt van dat ik ze ooit heb genomen, voor de tijd dat ik ze had was ik er blij mee. Het grappige is dat ik al een goede maat had, ik vond de vorm alleen niet mooi. Ik was zo jong en ik had mijn kind nog niet gehad, er zijn zoveel dingen om eerst in overweging te nemen. Maar dit zijn zulke belangrijke beslissingen, je kunt deze beslissingen niet gehaast maken. Ik zou dus als advies geven dat je heel duidelijk voor jezelf moet weten wat je ermee wilt bereiken. Waarom je ze wilt, dat je er echt goed over nadenkt. En de risico’s, de gevolgen, de beperkte levensduur van een implantaat et cetera meeweegt. Wat ook verschrikkelijk was, was het feit dat ze een zenuw mee hadden gehecht. Ik had zulke erge pijn, ik kon zelfs niet meer ademen. Ik had ook een infectie en een bloedvergiftiging. Er zijn zoveel dingen die fout kunnen gaan, je moet echt zeker zijn van je beslissing. “

 

Wat is uw schoonheidsgeheim, dat u er zo prachtig uitziet?
“Ah dankjewel, wat aardig. Ik heb eigenlijk het allersimpelste ‘schoonheidsritueel’ dat er bestaat. Ik heb namelijk eens in een artikel gelezen hoe Bo Derek haar huid verzorgt. Ze heeft de allermooiste huid die ik ooit heb gezien. Het is ouderwetse ‘baking soda’, oftewel zuiveringszout. Je bewaart het in de koelkast, doet een beetje in de palm van je hand met wat water en zo wordt het een hele fijne scrub en reiniger. Het is briljant, het droogt je huid ook niet uit. Ik doe mijn gezicht er twee keer per dag mee. Verder gebruik geen zeep maar wel een beetje oog- en zonnebrandcrème en drink ik heel veel water.”

 

Hoe was het om voor de eerste keer op de cover van Playboy te staan?
“Ik heb het op de cover van Playboy staan altijd heel leuk gevonden. Het was minder zenuwslopend dan hun fotoreportages, waar het wel echt om heel veel naakt gaat. Ik heb in totaal vijf keer op de cover gestaan en ik heb het steeds behandeld als een andere baan, een hele mooie baan, en niet zozeer als een levensstijl. Het op de cover van Playboy staan heeft alles wat er gaande was van succes in mijn leven alleen maar vergroot, op een hele positieve manier. Het enige lastige was dat ‘de Playboy-stempel’ me soms benadeelde bij het doen van auditie voor een nieuwe rol. Dat ik de rol niet kreeg omdat ik teveel met Playboy en Baywatch geassocieerd zou worden.”

 

Wat vindt u de leukste rol om te spelen?
“Een sterke, onafhankelijke en atletische vrouw.”

 

Hoe heeft u het voor elkaar gekregen zo sterk in schoenen te blijven staan in de mediawereld?
“Nou, ik heb me zelf nooit zo in de media gezet. Ik heb mezelf nooit als onderdeel gezien van een ‘it-crowd’. Ook ben ik in die tijd voor 8,5 jaar van Los Angeles naar Canada verhuisd dus dat heeft ook wel voor een stil bestaan gezorgd, waar ik heel erg van hou.”

Hoe heeft u het beroemd zijn door de jaren heen ervaren?
“Het heeft veel mogelijkheden en zegeningen met zich meegebracht. De mogelijkheden om met bijzondere mensen te werken, om veel te reizen, ga zo maar door. Ik kan het aantal zegeningen niet tellen. Al dat goede kent natuurlijk ook een keerzijde. Het is een heftige business, je moet sterk zijn en goed om kunnen gaan met afwijzing. Je hebt ook rare mensen die je pijn willen doen of je volgen, daar heb ik helaas ook mee te maken gehad. Dat was echt angstaanjagend. Maar ja, aan alles zitten positieve en negatieve kanten. Het bracht echt veel mooie dingen en nieuwe kansen!”

 

Hoe is het om weer terug te zijn in L.A. en daar ook uw 7-jarige dochter Indyanna op te voeden als beroemde moeder?
“Ik ben niet echt meer beroemd op een manier dat het me benadeelt. Veel mensen denken dat als je een acteur of actrice in L.A. bent, je dan per definitie ook beroemd bent. Dat hoeft niet per se zo te zijn. Kijk, als je Julia Roberts bent of Angelina Jolie dan ben je wel echt beroemd. Maar er zijn zoveel werkende acteurs in L.A. of Hollywood. Dat is dus echt geen probleem. Ik heb geen paparazzi die me volgen en gelukkig maar. Ik ben namelijk een hele beschermende moeder, zelfs op familie aangelegenheden. Van mijn dochter geen foto’s op Facebook o.i.d., niets.”

 

Waarvoor staat het woord ‘Glamorous’ voor u?
“Dit ‘Glam Rock’ horloge laat mij me glamorous voelen. Ik denk dat je eraan moet werken om het te bereiken en te verkrijgen. Ik voel me glamorous na twee uur bij de kapper, visagist en stylist te hebben gezeten.”

 

Glamourland

Foto: Bram Heimens

 

Wat zijn uw toekomstprojecten?
“Ik ben recentelijk weer naar school gegaan, ik heb een opleiding gevolgd voor het plannen van events en trouwerijen! Daarnaast ben ik ook trouwambtenaar. En ik ga bepaalde spirituele studeerklassen volgen vanaf de herfst. Er zijn nu trouwens zoveel televisieprogramma’s in de U.S.A. die te maken hebben met bruiloften, het zou me heel erg leuk lijken om in één van die programma’s een gastoptreden te doen en dan ook mensen in het echt te verbinden. Dat zou me echt fantastisch lijken. Verder lijkt het me ook heel erg leuk om zelf een televisieprogramma te gaan maken, die ook draait om verschillende trouwerijen. Omdat ik nu zelf ook trouwerijen en events kan organiseren en mensen mag verbinden zou dat echt ultiem zijn. Maar ik ben er nog niet precies uit. Ik ben nog heel ‘nieuw’ hierin! In de afgelopen maanden heb ik de opleidingen afgerond dus nu ben ik nog gewoon alles aan het uitzoeken. Het zou wel erg leuk zijn omdat ik op deze manier zowel creatief bezig ben als dat ik presentatrice zou zijn. Een nieuwe weg die ik heel graag wil ontdekken.”

 

Uit uw biografie blijkt dat u een avontuurlijk persoon bent. Zijn er nog extreme dingen die u zou willen ondernemen?
“Haha! Dat probeer ik te zijn! Nee, ik wil gewoon nieuwe ervaringen opdoen. Vooral op het gebied van reizen. Alles wat op mijn bucket list (’try before you die’) staat valt eigenlijk onder reizen. Ik wil graag samen met mijn dochter naar plekken reizen waar we nog nooit zijn geweest. Nieuw eten proeven, nieuwe ervaringen opdoen etc. Maar ik hoef geen extreme dingen te ondernemen. Ik weet dat er veel adrenaline-junkies rondlopen maar dat is niet aan mij besteed. Het leven is zo mooi, ik wil me mezelf niet dood laten schrikken haha. Een keer was ik in Zuid Afrika op vakantie en deed ik mee aan een witte haai expeditie, dat was zo eng. We gingen op bootjes water op waar heel veel haaien waren om ze te observeren. Ik zat op een bootje met twee freelance fotografen dus wij bleven wat langer dan de andere bootjes. De anderen gingen weer terug naar het land en toen werden al snel de haaien groter en de golven werden hoger, het was allemaal zo angstaanjagend! Ik bleef maar krantenkoppen voor me zien met: “Boot slaat om: alle inzittenden opgegeten door haaien”, deze ervaring was meer dan genoeg voor me. Het was zelfs zo heftig dat je van tevoren een papier moest ondertekenen dat hen vrijstelt van enige blaam als je zou sterven. Dat soort dingen heb ik niet meer nodig, dit was echt genoeg. Dat was het voor een leven lang. Nu wil ik alleen nog nieuwe soorten eten uitproberen haha.”

 

Glamourland

Foto: Baywatch

 

Het is bijna uw verjaardag in september, wat is voor u het ultieme verjaardagscadeau?
“Dat ik gewoon de hele dag relaxed en ontspannen kan doorbrengen met mijn dochter.”

 

Dan zit de tijd er helaas alweer op, die echt voorbij is gevlogen. Als kleine souvenir hebben we een houten, beschilderd klompje aan een sleutelhanger voor Erika. “Ah wat lief! Ik had deze al op het vliegveld gezien maar er was toen geen tijd om te winkelen, nu heb ik hem toch nog, heel erg bedankt!”

Er is nog even tijd voor een foto samen en dan staat er alweer een cameraploeg te popelen voor een volgend interview. City Diamonds Amsterdam, Hollywood Produksiyons, ’Glam Rock’ en bovenal Erika Eleniak: hartelijk bedankt!

 

Glamourland

Foto: Bram Heimens

 

Ook interesse voor de ‘Glam Rock’ horloges of luxe sieraden?
http://www.glamrockwatches.com/
http://www.citydiamonds.nl/