Primeur! De Milan Fashion Week volgens Patrizia Pepe

Wij van Glamourland denken bij Italië maar aan één ding: juist, la dolce vita! Zucht, de glamoureuze stijl van la moda, het rondrijden op een vespa in je beste zomerkledij… Gelukkig hoeft dit idee voor aankomende zomer geen simpele dagdroom te zijn: Patricia Pepe gaat het voor je waarmaken.

 

In de showroom van Patrizia Pepe aan de Via Ferrante Aporti wordt de grandeur van Italië als modenatie alle eer bewezen. De showroom van dit Italiaanse topmerk ligt in het gerenoveerde gebouw van de post, recht tegenover het statige Centraal Station van Milaan dat dateert uit de tijd van Mussolini. Patrizia Pepe deelt deze schitterende locatie met de Walt Disney Company.

 

Glamourland Patrizia Pepe

Foto: Patrizia Pepe

 

Twee knappe Milanezen aan de receptie helpen ons naar de hoogste verdieping waar het zicht over de omgeving van het station nog beter wordt. Maar ach, uiteindelijk draait alles om mode, want daar zijn we voor gekomen! We worden al snel verwelkomd door Patrizia herself. Ze ziet er stralend uit in een zomers bloesje met gele en witte strepen en daaronder een rok in dezelfde gele tinten met retro print.

 

Waar haalde Patrizia Bambi, creative director en oprichtster van het merk Patrizia Pepe haar inspiratie voor de collectie? Patrizia vertelt: “Ik laat me inspireren door de nostalgie naar de Italiaanse hoogdagen van de mode of de stijlvolle jaren 1950 en voeg er een kwinkslag naar de toekomst aan toe. Nostalgie naar de tijd van La dolce vita of de jaren wanneer Italië internationale erkening kreeg als modenatie. Italië werd toen al geroemd om zijn traditie, vakmanschap, oog voor detail. Kortom Italiaanse mode staat voor kwaliteit. Verder is Milaan in de ban van de EXPO in de stad met de geslaagde naam ‘The gateway to the future of fashion’. Alle designers doen hun uiterste best om aan dit thema een voetnoot toe te voegen.”

 

Glamourland Patrizia Pepe (2)

Foto: Patrizia Pepe

 

Ze vervolgt: “Breng het rijke verleden van Italië als modenatie samen met de toekomst en je hebt de ingrediënten van mijn collectie voor de Lente/Zomer 2015. Vooral de vrolijke jaren ’50 deden de Italiaanse mode-industrie heropleven na de crisis van de Tweede Oorlog. Italië had alles: een sterke film- én mode industrie. La dolce vita werd meer dan de naam van de topfilm van de Italiaanse regisseur Frederico Fellini. La Dolce vita werd de levensstijl van een generatie. Ik heb vooral wat de kleuren betreft me laten inspireren door deze tijd: roze, geel, oranje en zacht groen…. deze kleuren moeten ons een echt zomers gevoel geven. Ik speel graag met hippe pastelkleuren die opvallen en contrastief werken. Ik noem mijn collectie dan ook ETNO-ITALIAN.”

 

Glamourland Patrizia Pepe

Foto: Patrizia Pepe

 

Let ook op de hippe kleurtjes van de vele accessoires: oranje, geel en roze overheersen. Over accessoires en handtassen heeft Patrizia ook een eigen mening. Ze vertelt bijvoorbeeld hoe ze geen afscheid kon nemen van een afgedragen handtas. Vooral het prachtige leder en de schitterende afwerking hadden haar hart gestolen omdat ze de tand des tijds doorstonden. De handtas was een vat vol herinneringen en bijzondere momenten om te koesteren, hij werd voor haar een manier om emoties te delen.

 

Patrizia onthult waarom ze zo gek is op de Milan Fashion Week: “De stad barst in die week van ongekende energie. Hij komt echt tot leven en bruist tot diep in de nacht. Persoonlijk vind ik het ook leuk dat Milaan dan volloopt met goedgeklede mensen. Al het talent binnen de modesector komt dan samen en dat vind ik fantastisch!”