Exclusief interview: Craig David

Afgelopen weekend bracht internationale ster Craig David een bezoek aan de Melkweg in Amsterdam. In het kader van de Craig David World Tour werd ook ons land aangedaan voor een optreden. Uiteraard lieten wij van Glamourland deze gelegenheid niet aan ons voorbij gaan om, in het gezelschap van onder andere TV en Radio presentatrice Sylvana Simons, eens te kijken of deze Urban-popster nog steeds weet hoe hij het publiek moet vermaken. En we kunnen je zeggen; we were not walking away!

 

Craig David liet zien nog steeds mee te tellen ook al hebben we afgelopen tijd niet veel van hem gehoord. Maar zodra de bekende nummers als Fill me in, 7 Days, Walking Away, Rise and Fall en What’s Your Flava werden ingezet ging het aanwezige publiek in een uitverkochte Melkweg compleet uit zijn dak.

 

Glamourland

Foto: Craig David management

 

Craig David, oorspronkelijk uit Engeland-Southhampton, woont inmiddels alweer een aantal  jaar in Miami en heeft in de ruim 10 jaar dat hij als artiest bezig is een aardige staat van dienst. Overal waar hij komt zijn de zalen nog steeds uitverkocht. Naast zijn enorme succes in Europa doet hij het ook in Amerika niet onverdienstelijk. Hij verkocht wereldwijd ruim 13 miljoen albums, heeft menig top 10 notering op zijn naam staan en vele gouden en platina platen hangen aan zijn muur. Zowel zijn fans als de muziekindustrie beloonde David met verschillende awards, zoals drie Ivor Novellos, vier MOBO awards, twee MTV EMA awards en vele Brit en Grammy Awards nominaties. Dat zijn populariteit verre van over is bewezen de kijkers van MTV vorig jaar toen zij Craig’s album Born to do it kozen als het een-na-beste album aller tijden in de geschiedenis van MTV. Hij moest alleen Michael Jackson met Thriller voor laten gaan. Naast een eerdere samenwerking met niemand minder dan Sting voor het nummer Rise and Fall werkte hij vorig jaar ook samen met verschillende artiesten, waaronder internationaal bekende DJ Erick Morillo en de Italiaanse superster Stereo Palma. De laatste tijd is hij ook actief als DJ, iets waar hij zich in zijn jeugd al mee bezig hield. Met TS5 presenteert hij zich hiermee aan het publiek.

 

Glamourland

Foto: Craig David management

 

Ook zijn werk als DJ was in de show geïntegreerd. Na menig hit ten gehore te hebben gebracht nam de band een pauze en werd de DJ booth op het podium geplaatst. DJ Craig schotelde ons menig bekend nummertje voor en nam ons zo mee in zijn muziekvoorkeuren. Hij vertelde ons dat het als een geintje begonnen was bij hem in zijn appartement in Miami. “Als je uit gaat in Miami kun je tussen 22.30 en 00.30 uur nergens terecht. Ik nodigde vrienden bij mij thuis uit en we maakten onze eigen party. Dit ging van kwaad tot erger. Vrienden namen weer vrienden mee en die weer vrienden en zo gebeurde het al snel dat we met 100 man in mijn appartement stonden te feesten.” Nu wordt hij dus naast zanger ook geboekt als DJ. Ook bij Kiss FM vielen de DJ-kwaliteiten van Craig op. Op die zender heeft hij nu wekelijks zijn eigen radioshow waar hij de intimiteit van zijn eigen Miami feestjes overbrengt op het luisterende publiek. Het moet gezegd worden: De show van Craig David was meer dan de moeite waard en het was heerlijk om alle bekende nummers, aangevuld met wat onbekender werk, weer langs te horen komen!

 

Glamourland

Foto: Christian Looman

 

Maar Glamourland zou Glamourland niet zijn als we niet even regelden dat we de zanger even persoonlijk konden ontmoeten na afloop van zijn show. Toen bleek dat hij niet alleen on stage een super talentvol artiest is, ook backstage bleek Craig meer dan aangenaam gezelschap. Toen we aangaven te hebben genoten van zijn show vroegen we uiteraard nog even wanneer we weer wat nieuws van hem konden verwachten. Hij gaf aan met een nieuw album bezig te zijn welke zeer binnenkort zal verschijnen. Eerst ging hij nog naar Engeland om aldaar nog 4 show te geven en daarmee de wereldtournee (welke hem naar Indonesië, Australië, Europa en Engeland bracht) af te sluiten.

 

Glamourland   Glamourland     Glamourland

Foto’s: Christian Looman

 

Wat tevens op viel was dat de het harde trainen ook zijn vruchten af heeft geworpen. Hij was zoals ze dat zeggen goed afgetraind en oogde ‘lean and mean’. Iets dat velen deed zeggen dat hij er anders uit zag dan voorheen. Na in zijn kleedkamer nog gezellig met hem nagepraat te hebben ‘we were walking away’ met een uitnodiging op zak om vooral een keer een bezoek aan zijn ‘home party’ in Miami te brengen. Uiteraard slaan we zoiets niet af en als de tijd daar is ‘we will fill you in’! Tot die tijd kun je hem  volgen via Twitter @CraigDavid. Wij van Glamourland kunnen terug kijken op een fantastisch concert en een meer dan leuke ontmoeting met een enorm aardige Craig David!