Glamourland en Piper-Heidsieck, een bruisende combinatie

De doodgewone maandag wordt vaak gezien als de

saaiste dag van de week. De onvermijdelijke kater van het weekend zit nog als een addertje onder het glas. Maar Glamourland zou Glamourland niet zijn als wij niet ook van de maandag een feestje zouden maken. Deze maandag stond er voor ons een exclusief Champagnediner van Piper-Heidsieck op de planning.

 

Glamourland

Foto: Piper-Heidsieck

 

Met de gedachten bij onze lijfspreuk ‘beter één glas bubbels in de hand, dan 10 op de grond’ stapten wij in een prachtige bolide van de privé-chauffeur, met de vriendelijke groet van de organistatie. Al snel arriveerden we bij het toprestaurant ‘LUTE’ in Ouderkerk aan de Amstel. De eigenaar en chef-kok van dit restaurant, Peter Lute, is ons naast zijn uitmuntende kookkunsten bekend als presentator van de tv-programma’s Masterchef en Junior Masterchef. Chef Lute zal ons deze avond voorzien van een zes-gangen diner, passend bij de glaasjes bubbels van Champagnebaron Heidsieck.

 

Glamourland

Foto: Redactie Glamourland

 

Winemaker of the Year

De veel belovende avond begon voor ons met een heerlijk glas Piper-Heidsieck Champagne, wat een verrassing. Het eerste glas smaakt vaak het beste en was een bruisende binnenkomer. Maar het was dan ook niet zomaar een Champagne. Voor de tiende keer sinds deze award 16 jaar geleden in het leven werd geroepen, gaat de ‘Sparkling Winemaker of the Year’ trofee naar de wijnmakers van Piper-Heidsieck. Régis Camus, hoofd-wijnmaker van Piper-Heidsieck sinds 2002, heeft deze award maar liefst zeven keer gewonnen, van 2006 tot en met 2012. En dat was te proeven. Régis was deze avond persoonlijk aanwezig om onze kennis over Champagne bij te schaven.

 

Glamourland Glamourland

Foto’s: Piper-Heidsick

 

Wij van Glamourland wilden wel weten waar Abraham zijn Champagne haalt en Régis lichtte voor ons de complete Piper-Heidsieck range toe, onder het genot van de gerechten geserveerd door chef Lute. Het was een verbluffende wijn-spijs combinatie die vele gulzige monden wijd deed openstaan. Zelfs een leek kon het grote verschil van de Champagnesmaak voor en na het eten van het gerecht proeven. Maar we hadden dan natuurlijk ook wel te maken met het neusje van de zalm onder de hapjes en de drankjes!

 

Glamourland Glamourland

Foto’s: Redactie Glamourland & Piper-Heidsieck

 

Onze favoriet was de combinatie van het vijfde gerecht met de Rosé Sauvage. De Rosé is een gedurfde maar elegante Champagne. Ze heeft een zachte, warme smaak met een aroma van rode pruimen, clementines, bloedsinaasappel en een hint van pistache. Deze dieproze godendrank paste in kleur en smaak perfect bij de prachtige mulfilet, kip en asperges van chef Lute. Een combinatie om niet te vergeten.

 

Glamourland

Foto: Redactie Glamourland

 

Na een heerlijke avond vol bubbels en un menu dégustation was het tijd om onze privé-chauffeur weer zijn werk te laten doen. De volgende morgen had de wereldwijde beste Champagnemaker exclusief voor Glamourland een plekje vrij gemaakt in zijn drukke agenda. In dit interview (binnenkort in Glamourland Magazine) vertelt Régis over Piper-Heidsieck’s liefde onder de celebs, vrouwelijke Japanners vechtend om een Piper-kroontje en andere leuke glamourweetjes over dit beroemde Champagnemerk.

 

“Wie zijn leven vult met Champagne, heeft een bruisend bestaan!”