Interview: Estella Warren’s Secret

Een modellencarrière an sich is al een applaus waard. But some people got all the luck; Estella Warren, geboren in Canada werd op haar 17e al Nationaal Kampioen in synchroonzwemmen. Al snel daarna werd ze ontdekt als model en liep ze shows voor Victoria’s Secret, stond ze op de covers van Vogue, Vanity Fair en Sports Illustrated en sleepte ze onder andere een tv-reclame binnen voor Chanel No.5.

 

Glamourland Estella Warren Chanel

Foto: Chanel

 

In Los Angeles werd ze ontdekt als actrice en speelde ze in films als Driven en Planet of The Apes. Warren heeft een grote liefde voor eten, ze volgde in Parijs diverse chef-opleidingen en heeft zelfs haar eigen kookprogramma op televisie. In haar vrije tijd probeert ze zoveel mogelijk te bewegen (zodat ze nog in alle mooie kleding blijft passen). Ook staat ze tegenwoordig geregeld achter de camera en heeft haar eigen foto expositie.

 

Estella was voor een bliksembezoek in Nederland op uitnodiging van Hollywood Produksiyon en onderging een Prescan om de gezondheid van haar lichaam te checken. Dezelfde avond vloog ze door naar Istanbul voor een modeshow. Wij van Glamourland hadden gelukkig de mogelijkheid om haar te ontmoeten voor een interview. In het Wyndham Apollo hotel te Amsterdam vroegen wij haar het hemd van haar keurslijfje.

 

Glamourland Estella Warren

Foto: Estella Warren

 

Op je 17e werd je nationaal kampioen zwemmen, toch verruilde je in 1996 een deelname op de Olympische Spelen voor een modellencarrière, vanwaar deze keuze?

Ik was al vanaf mijn zevende bezig met zwemmen en lag elke dag in het zwembad. Het was geweldig om prijzen te winnen met het zwemmen, maar op een gegeven moment kwam ik niet verder. Ik was tweede van de wereld, maar het meisje dat eerste was, was gewoon echt veel beter. Ze was sterker en ondanks mijn harde werk kon ik haar niet verslaan. Tijdens een modeshow op de middelbare school werd ik gescout en vanaf toen ging het heel snel en dacht ik: waarom niet?

 

Was het een groot verschil van het zwembad naar de catwalk?
Het ging heel snel, ik weet dat ik gevraagd werd voor een cover van Teen Vogue maar ik had daar helemaal geen tijd voor. Uiteindelijk hebben ze de shoot op mijn middelbare school zelf gedaan. Modellenwerk is fantastisch om te doen, ik heb met fijne opdrachtgevers gewerkt en ben op de mooiste plekken ter wereld geweest. Het grootste verschil was de voeding. Toen ik nog fanatiek zwom, aten we soms wel 10.000 calorieën per dag; dus veel wit brood en pasta! We lagen soms 16 uur per dag in het water en dan heb je al die voeding ook wel nodig. Er was toen nog veel minder bekend over gezond eten. Als model moest ik mijn eetpatroon wel een stuk aanpassen. Ik ben gezonder gaan eten en heb vooral mijn porties aangepast.

 

Glamourland Estella Warren

Foto: Estella Warren

 

Wij kijken elk jaar uit naar de Victoria’s Secret show, hoe is het om een ‘angel’ te zijn?
Geweldig! Ik heb 4 jaar voor Victoria’s Secret gewerkt. Het is keihard werken maar uiteindelijk is het zo gaaf om een show te lopen. Vooral de weken voorafgaand aan de show ben je heel hard aan het trainen en sta je 5 a 6 dagen per week in de sportschool.

 

Als model had je veel succes, wanneer wist je dat je ook wilde acteren?
Ik heb van jongs af aan heel hard getraind met zwemmen en ik had weinig vrije tijd, daarna begon ik met modellenwerk en vloog ik de wereld over. Dit was natuurlijk heel gaaf om te doen maar op een gegeven moment was ik helemaal op, mijn lichaam kon niet meer. Ik had een burn-out en verhuisde naar Los Angeles, daar vertelde iemand me dat ik eens moest gaan acteren. Voor ik het wist had ik mijn eerste filmrol. Acteren is een heel mooi beroep, het is leuk om elke keer in de huid van iemand anders te kruipen.

 

Glamourland Estella Warren

Foto: Estella Warren

 

Droomde je er als klein meisje al van om beroemd te worden?
Nee, nee helemaal niet haha. Het klinkt cliché, maar ik doe echt wat ik leuk vind. Ik vind gelukkig veel dingen leuk en wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik werk als model maar fotografeer nu zelf ook heel veel. Als je dingen doet die je echt leuk vind ga je ook gezonder leven.

 

Je hebt heel veel gereisd, wat is de mooiste plek waar je bent geweest?
Dat reizen klinkt heel leuk, maar het is ook vaak hard werken hoor. Thailand is wel één van de mooiste plekken. Als je daar ooit komt, ga dan naar Chang Mai. We hebben daar een hiking tocht gedaan van 4 dagen en sliepen bij een traditioneel gezin in een hutje, dat was heel bijzonder om mee te maken. Parijs is ook heel erg mooi, daar heb ik ook een tijdje gewoond.

 

Glamourland Estella Warren

Foto: Estella Warren

 

Wat deed je in Parijs?
In Parijs volgde ik meerdere opleidingen tot chef-kok. Ik hou van koken en eten! Ik heb mijn eigen tv-programma: ‘Food Porn’, waarbij ik allerlei gekke dingen proef: zoals insecten, levende octopus of een kloppend slangenhart.

 

Wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar tips voor een modellenlichaam, wat is je geheim?

Ik heb geen geheim! Beweging is belangrijk, ik probeer elke dag een uur te bewegen, dit kan van alles zijn; fietsen, wandelen, hardlopen. Heel fanatiek probeer ik niet te sporten, want dan krijg ik weer te veel honger. Ik eet geen brood en drink veel groene smoothies maar verder heb ik geen gekke gewoontes. Ik eet heel gezond maar ik hou ook van lekker eten en vrouwen mogen ook best vet eten, let wel op: goede vetten: avocado’s, eieren, noten. En ja als je toch lekker wilt eten, moet je gewoon je porties aanpassen, je eet iets minder maar kunt nog wel genieten van het eten.

 

Glamourland Estella Warren Chanel   Glamourland Estella Warren

Foto’s: Chanel (links) & Zeynel Abidin Agagul (rechts)

 

Succesvol zwemmer, een glansrijke carrière als model, je werkte samen met Mark Wahlberg en Sylvester Stallone, heb je nog wel dromen?
Ja zeker! Ik fotografeer nu veel, laatst had ik mijn eigen expositie en deze was helemaal uitverkocht. Ook teken ik de laatste tijd veel. Ik ben nog steeds veel bezig met mode en heb morgen een modeshow. Uiteindelijk word ik er heel blij van om leuke dingen te doen met vrienden, uiteten te gaan of wandelingen te maken met mijn hond.

 

Dit najaar verschijnt de film No Way Out met Estella Warren. Wij van Glamourland zijn erg benieuwd wat dit multi-talent nu weer voor ons in petto heeft!