Erieke Kuitert winnares Media Award 2014

Kunstenares Ans Markus opende woensdag het World Fashion Festival tijdens de Canal Catwalk. De kunstschilderes knipte het lint door op de ruim 400-jarige Amsterdamse grachten. Voor haar gehele carrière nam zij de Rembrandt van Rijn Prijs 2014 in ontvangst.

 

Het World Fashion Festival beleefde woensdag haar première in de hoofdstad en werd opgedragen aan Michelle Obama. Talentvolle ontwerpers als Pearl Dronkers, Nataliya-Alexandra Makhova, Melissa Oehlers, Melissa Hofwijks, Lish Jecinta, Tanika de Koning, Dress by Estelle en Emmeline Raab presenteerden in het American Hotel nabij het Leidseplein, dat gedurende het mode-evenement als hoofdkwartier diende, hun speciaal gemaakte creatie die zij maakten voor de Amerikaanse presidentsvrouw.

 

Glamourland Ans Markus, Christian Houkes en Anna de Pagter Ostojic

Christian Houkes, Ans Markus en Anna de Pagter Ostojic – Foto: Frank Vaessen

 

De Dutch Model Awards, sinds 2008 de oudste vakprijs voor topmodellen, werden in verschillende categorieën toegekend: Anna de Pagter Ostojic (1984) werd gekroond tot Dutch Model of the Year 2014. De Pagter Ostojic, werkzaam in onder andere Dubai, vertegenwoordigde dit jaar ons land op de Hannover Messe in een bijzondere creatie van ontwerper Pim van den Akker die zij showde voor Angela Merkel en minister-president Mark Rutte.

 

Ook Glamourland Magazine’s hoofdredactrice en tevens columniste van de societyrubriek in het tijdschrift ‘GOOISCH als lifestyle’ Erieke Kuitert viel in de prijzen. Zij ontving de Media Award, een waardering voor haar werkzaamheden in de mediawereld. Doutzen Kroes, die in 2009 een Dutch Model Award in ontvangst nam, werd dit jaar uitgeroepen tot mooiste moeder model. De vakjury, onder leiding van journalist Phia Baruch, de oudste modejournalist van Nederland, riep Doutzen Kroes tevens uit tot het mooiste model dat Nederland ooit heeft gekend. Eerder werd Kroes ook door het Nederlands publiek uitgeroepen tot mooiste model aller tijden.

 

=  Glamourland Céline Prins

Céline Prins, Miss World Fashion

Foto: Frank Vaessen

 

Prof. Cees Dam kreeg de titel Dutch Designer of the Year 2014. Dam is volgens de jury van grote waarde voor de Nederlandse modewereld en een echte bruggenbouwer aangezien zijn architectenbureau de salons van couturiers Frans Molenaar en Mart Visser heeft ontworpen. Ook is hij actief beschermheer van de Floating Fashion Week, deze internationaal bekende modeweek op het water werd vorig jaar op de Amsterdamse grachten geopend door couturier Sheila de Vries.

 

Glamourland Cees Dam en Phia Baruch

Cees Dam en Phia Baruch – Foto: Frank Vaessen

 

Kapitein Marco Kroon, Ridder Militaire Willems-Orde, werd uitgeroepen tot winnaar van de Michiel de Ruyter Prijs 2014. Dit vanwege zijn “uitzonderlijke verdiensten voor de (inter)nationale samenleving en voor zijn gehele carrière”. De Michiel de Ruyter Prijs is een initiatief van de Gouden Eeuw Awards die sinds 2009 worden toegekend. Onder andere André van Duin, Wubbo Ockels, Paul van Vliet, Liesbeth List, André Kuipers en Marianne Thieme hebben een Gouden Eeuw Award in ontvangst genomen. Kapitein Kroon liet vanuit het buitenland weten vereerd te zijn met de toekenning van de onderscheiding. Deze werd in ontvangst zijn echtgenote Mirjam omdat hij momenteel actief is in Mali in het kader van de VN missie Minusma.

 

Glamourland World Fashion Festival

De security had het zwaar te verduren en had de handen vol, zullen we maar zeggen – Foto: Frank Vaessen

 

Jawel, het is weer prijzenfestival in Glamourland!