Elisabetta Franchi als Jacky Onassis

De naam Jacky O en de gestreepte jurken in de collectie van Elisabetta Franchi , doen vermoeden dat het gevangeniswezen de inspiratie is geweest in haar herfst/winter-collectie 2013. De gestreepte zwart-witte jurken vinden hun oorsprong in de jaren 60 en is Jacky O niemand minder dan Jacky Onassis. Naast Jacky, vertegenwoordigen Ava Gardner en Katharine Hepburn, sterke vrouwen uit de late jaren vijftig en begin jaren zestig, ieder een archetype. Elisabetta vertaalt elk van deze iconen in haar collectie, met bijbehorende karaktertrekken en kenmerken, alsof het een goede fles wijn betreft.

 

Glamourland

Foto: So-PR

 

Ava Gardner vertegenwoordigt met haar toch wel curieuze schoonheid de Femme Fatale. Elisabetta vertaalt dat naar en vorm van absolute elegantie in de vorm van kokerrokken in een verleidelijk mooie shape, exquise bustiers en het fijnste kant.

 

De non-conformitted beauty Katharine Hepburn, die de broek in Hollywood aan de man (lees vrouw) bracht een masculiene ommekeer in de damesmode teweeg. Haar zelfverzekerde, sterke en vooral vrijgevochten stijl uit zich binnen de Elisabetta Franchi collectie in mooie jasjes en statige broekpakken, die verfijnd worden met een feminiene touch.

 

Jacqueline Kennedy Onassis dient met haar iconische, klassieke stijl al decennia lang als inspiratie in diverse modehuizen. Elisabetta eert haar ongekende gevoel voor smaak en elegantie met lange voile jurken, slank gesneden jasjes met driekwart mouwen, minimalistische mini-dresses en de kenmerkende boothals. Bouclé stoffen worden afgewisseld met crêpe en fluweel versierd met cascades van kristallen.

 

Glamourland

Foto: So-PR

 

Naast de ultieme vrouwelijke sensualiteit zet Elisabetta Franchi persoonlijkheid en eigenheid op de kaart met deze collectie. Een collectie, net als de drie iconen die als inspiratie diende, Not to be forgotten. De luxe en rijke look en feel, die sterk naar voren komt bij de collectie voert Elisabetta Franchi door in haar accessoirelijn.

 

Glamourland

Foto: So-PR

 

Vertalen we dit ten slotte naar wijn, dan zouden we bij Ava uitkomen bij een wijn uit een gebied met charme en schoonheid, de Saale Unstrut, bijvoorbeeld een goede klassieke Riesling. Bij Katharine Hepburn komen we uit op een wat stevige wijn. Glamourland adviseert hier een Gevrey-Chambertin uit 2009. Ten slotte vertegenwoordigt Jacky O een goede Champagne, laten we La Grande Dame uit 1998 van champagnehuis Veuve Clicquot.