Een reis naar zomer 2017 met Spijkers & Spijkers

Niemand die zeker weet of de eeneiige tweeling groots fan waren van Coldplay op de dag dat de nieuwste SS17 collectie werd geboren. Maar een ding is zeker: De zussen lieten de wereld even voor wat het was en toverde de zaal om tot iets what could be para, para, paradise!

 

spec040-218-final-sens-models

Truus en Riet Spijkers – Foto: Specsavers

 

Alhoewel de collectie luistert naar de naam ‘Eden’ en het verhaal vertelt van verleiden en verlangen, stond deze niet in het teken van de bekende pornoster Bobbie Eden, maar verwees het naar het paradijs van Adam en Eva. Een wereld waar veel kleur, natuurprintjes en een hoop bladeren de boventoon voerde. En toeval of niet: het is niet moeilijk te raden wat de drie hoofdthema’s van de show waren.

 

spijkers

 

Voor ieder wat wils met de Eden collectie. Waar de één voorkeur biedt aan de zwierige jurken, soepele zijden blouses en rokken, kon de ander in de zaal haar ogen de kost geven aan grafische prints, stoere bombers, bikergilets en sexy shorts uitgevoerd in lurex jacquards. Stuks met erotische prints all over en sweaters en t-shirts met veel borduursels waren ook zeker niet te missen en zorgden voor een continu wisselend paradijs.

 

spijkers

 

Zoals het de gezustert betaamt werd het publiek getrakteerd op een complete show, en dus mocht ook de muze voor de thematiek van de collectie niet ontbreken. Er werd gekozen voor Eve Babitz: auteur, rebel, party-girl, stijlicoon en kunstenares in één. Maar het belangrijkste: voorvechtster van de vrije liefde, en dus de ultieme hedendaagse Eva.

 

spijkers

 

Spijkers&Spijkers heeft modeminnend Nederland met de SS17 show weer niet teleurgesteld. Afgemaakt met een prachtige muziek- en lichtshow leek de hele performance voor even een paradise by the… juist ja!

 

Foto’s: Team Peter Stigter