Addy neemt ons mee naar Venetië

Wie Addy zegt, zegt sprookje. Niet alleen berucht en beroemd Nederland genoot op 11 maart van de dromerige creaties van de roemruchtige couturier: ook wij van Glamourland waren present.

 

Celebrities als Tyra Banks en Sofia Milos, BN’ers als Yolanthe Sneijder-Cabau, Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Georgina Verbaan en Monique van de Ven, maar ook verschillende leden van het Koninklijk Huis hebben één ding gemeen: allen waanden zich in een droomjurk van couturier Addy van den Krommenacker. Geef ze eens ongelijk: een jurk van Addy staat gelijk aan een avond maximaal stralen.

 

Glamourland

Addy van Den Krommenacker met prinses Margarita de Bourbon de Parme en prinses Aimée van Oranje

Foto: Jeroen Snijders

 

Voor Addy hebben zelfs de trouwklokken regelmatig geklonken: hij ontwierp de bruidsjurken van prinses Carolina de Bourbon de Parme, actrice Liz Snoijink, voetbalvrouwen Leontien van Nistelrooij-Slaats, Stephanie Rijkaard, Cristel Mathijssen en vele andere bekende bruiden. Daarnaast verzorgt de ontwerper ook de styling voor diverse televisiepersoonlijkheden, waaronder Sandra Reemer, de vrouw die vervolgens werd verkozen tot best geklede vrouw van Nederland. Toeval? Daar geloven wij niet in..

 

De drie nieuwste collecties van Addy van den Krommenacker werden op dinsdag 11 maart getoond in zijn show ‘Viaggio a Venezia’ in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De ontwerper toonde zijn nieuwe zomer prêt-à-porter collectie Addy by Addy, de couture collectie en de nieuwe winter prêt-à-porter collectie Addy by Addy.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Wij van Glamourland zagen, zoals we van Addy gewend zijn, de meest betoverende jurken voorbijkomen. Met ons genoten prinses Aimée van Oranje en prinses Margarita de Bourbon de Parme van de ruim 70 creaties die voorbijkwamen. Ook Tatjana Simic, Ruth Jacott, Anky van Grunsven, Sandra Reemer, Jette van der Meij, Anouk Smulders, Maik de Boer, Rob Geus, Kimberley Klaver, Mari van der Ven, Antje Monteiro, Liz Snoijink en Janna Fassaert waren getuige van Addy’s sprookje.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Sandra Reemer, Tatjana Simic & Ruth Jacott

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Bij de nieuwe zomercollectie staat de kleur blauw centraal. Het gebruik van lichte chiffons en verfijnd kant geven de luxe sfeer van een Italiaanse badplaats in de jaren 50 weer. Dus.. laat dat enkeltje Venetië maar komen.

 

“Jaarlijks bezoek ik het Italiaanse vakantieoord Santa Margarita de Ligure om mijn creatieve geest op te laden en tot rust te komen. Deze vakantiebestemming werd na de Tweede Wereldoorlog enorm populair en ademt nog altijd de sfeer van de vijftiger jaren. Deze unieke ambiance vormde de inspiratie voor mijn zomercollectie, die onder andere bestaat uit dunne flaneerjurkjes, kaftan blouses en easy broekpakken voor warme zomeravonden”, vertelt Addy.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Voor de couture en winter collectie haalde de internationale ontwerper zijn inspiratie uit de liefdesstad Venetië. Bruintinten, oker en brique namen ons mee naar het winterseizoen. Ook zag je nostalgische ontwerpen terug waarbij de prints door Addy in Italië zijn ontwikkeld en vervaardigd.

 

Addy: “Venetië, het is de stad van de liefde, gondels en kunst, de stad van Marco Polo, Vivaldi, Patti Pravo en natuurlijk Casanova. Ik ben verliefd geworden op de adembenemende architectuur, smalle bruggetjes en slingerende straatjes en de eeuwenoude gebouwen die weerspiegelen in het water van het Canal Grande. Daarom heb ik zowel mijn couture als mijn wintercollectie volledig opgedragen aan deze geweldige stad.” Derhalve zitten er in de nieuwste wintercollectie ook een aantal beeldschone bruidsjurken, waarbij Venetië als stad van de liefde naar voren komt.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Jeroen Snijders

 

De couture collectie weergeeft het Venetiaanse nachtleven en het uitbundige carnaval. De vele luxueuze materialen als brokaat zijde, chiffon, satijn, rebrode kant en fluweel gaven het geheel een romantische tint. Dit alles in de betoverende ambiance van Alice in Wonderland.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Tijdens de show zong nachtegaal Barbara Straathof het prachtige nummer ‘Dream’, terwijl de meest dromerige, romantische jurken voorbij kwamen. De ruim 500 genodigden waren er stil van. Na afloop van de show kon bekend en society Nederland nog een kijkje nemen in Addy’s pop-up store die in de foyer van de concertzaal was opgebouwd. Aan een afterborrel was ook gedacht en hier ging het sprookje nog eventjes door. Addy wéét hoe hij een complete show van niveau neer moet zetten: nu nog dat tripje naar Venetië.

 

Glamourland

Foto: Jeroen Snijders