Een ode aan Florence Nightingale door Dennis Diem

Vandaag was dag vier van de Amsterdam Fashion Week. Natuurlijk was Glamourland weer aanwezig om op de hoogte te blijven van dit heerlijke event. Dit keer waren we bij de Dennis Diem winter 2013 show. Dennis heeft zich voor deze collectie laten inspireren door een Brits icoon uit de negentiende eeuw: Florence Nightingale.

 

Foto: Riske de Vries

“Give us back our suffering, we cry to heaven in our hearts – suffering rather than indifferentism; for out of nothing comes nothing” (Florence Nightingale). Dennis Diem brengt met zijn wintercollectie een ode aan Forence Nightingale, de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Dit resulteerde in een prachtige, liefelijke collectie met een supervrouwelijk silhouet.

 

Foto: Riske de Vries

De lingerielook is goed vertegenwoordigd in de Florence Nightingale collectie. Hoge nude kousen tot over de knie, handgemaakte korsetten met satijnen linten en een flinterdunne korte cape, allemaal  in zachte poederkleuren. Wondermooi is het oudroze balletpakje van glanzend satijn met lange mouwen van dubbelgevouwen lint.

 

Foto: Riske de Vries

De charmante cocktailjurkjes zijn in een lichte bubblegum-stijl van glanzend satijn in poederkleuren. Daarnaast zijn sommige lijfjes vervaardigd met veer- en schubmotieven in parelmoerwit. De avondjurken van Dennis Diem zijn gracieus, elegant en van zachte, luxe stoffen in warme kleuren vervaardigd. De show wordt traditioneel afgesloten met een prachtige sneeuwwitte bruidsjapon. Het lijfje van de bruidsjapon is versierd met een grote engelenvleugel van zachte veren. Bij het zien van die hemelse jurk kunnen wij van Glamourland niets anders zeggen dan: I DO!