Een ode aan de (moderne) voetbalvrouw

In de gangbare betekenis van het woord, is de voetbalvrouw de partner van een bekende of minder bekende profvoetballer. Gezien de vaak onberispelijke smaak die de heren voetballers aan de dag leggen ten aanzien van het uiterlijk van hun partners, en het aantal zeer kleurrijke figuren onder hen, is zij een graag geziene verschijning. Zowel op: TV, in ‘de bladen’ (zoals ons zeer gewaardeerde magazine), en andere media. Meestal graag gezien zeggen wij erbij.

 

Vrouwen als Wil Michels (de weduwe van Rinus Michels) en Danny Cruijff genoten een grote populariteit, omdat ze voldeden aan het beeld dat in de nogal conservatieve voetbalwereld gold. Toegewijde vrouwen die zich veelal op de achtergrond bewogen en niet de behoefte hadden het licht van de spotlights die op hun eega’s gericht was zich toe te eigenen.

 

Maar toen waren daar ineens vrouwen als Victoria Beckham, Yolanthe Sneijder en Sylvie Meijs (ooit van der Vaart geheten, nu weer Meijs). Om maar 2 Nederlandse voorbeelden te noemen. Prachtige, sterke, vrouwen met een eigen wil en carrière. Oh hemel!, dacht men. Gaan ze onze jongens niet afhouden van hun ‘core business’ voetbal? Wat zijn hun motieven? En is dat nou écht nodig, in lingerie op de cover van een blad, en op de catwalk? Ja, dat was nodig!

 

    Glamourland

Foto: Hunkemöller

 

De wereld van het mondiale voetbal is in de loop van de tijd ontwikkeld naar een moderne mega business, waar miljarden in omgaan. Een soort Hollywood op naaldhakken met voetbalnoppen. Daar passen geen ouderwetse en stoffige denkbeelden ten aanzien van de vrouwen die zich daarin bewegen. We willen: glamour, liefdesschandalen, sprookjesachtige romances, en voetbalvrouwen met de uitstraling van een filmster! De heren met de angst voor indringers in hun mannenbastion, zouden zich het volgende moeten bedenken. De glamour van de voetbalvrouw straalt net zoveel op hun wereldje af, en vice versa. Dus mannen: omarmen, en niet wegduwen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Wij van Glamourland Magazine hebben ‘De voetbalvrouw’ allang in het hart gesloten. Liever een onsje meer glamour op- en rond de groene grasmat, maar zeker niet minder!