Een eeuwig jonge huid: 3 gouden tips!

“Een gezonde geest in een gezond lichaam” is één van onze favoriete leuzes. Daarom hebben wij van Glamourland voor jou 3 gouden tips op een rijtje gezet, om je huid te doen stralen!

 

Tip 1: Gezonde voeding is een must

 

Glamourland

Foto: Vandaag.be

 

Je bent wat je eet en dat straalt je huid ook uit! De vitaminen, mineralen en antioxidanten uit je voeding zijn van levensbelang voor het goed functioneren van je lichaam, je organen, en dus ook van je grootste orgaan: de huid. Denk ook aan vetten, en dan voornamelijk de goede vetten zoals omega 3 en 6 vetzuren. Eet regelmatig vette vis (vb. makreel, zalm, heilbot,…) en neem af en toe eens een handje ongebrande, ongezouten noten (o.a. amandelen, walnoten). Allemaal vol goede vetzuren en vitamine E.
Te veel zout en suiker verminderen de stevigheid en elasticiteit van de huid. Laat die dus liever zoveel mogelijk achterwege!

 

Iedereen weet bovendien ook dat je water moet drinken. 2 liter per dag is voldoende. Onze persoonlijke favoriet: neem gerust af en toe ook een stukje pure chocolade, want ook hier zitten veel antioxidanten in. Gezond eten kan dus ook tof zijn!

 

Tip 2: Gebruik goede huidverzorging

 

Glamourland

Foto: Voorbeginners.net

 

Naast de juiste producten is het belangrijk dat je de 3 dagelijkse stappen doorloopt: reinigen, hydrateren en beschermen. En met beschermen bedoelen we UV-bescherming.
De beste anti-rimpelcrème is eigenlijk zonnebrandcrème, want de zon is de grootste oorzaak van rimpels. Vooral UV-a (aging) en UV-b (burning) beschadigen de huidcellen in de diepste huidlagen. De meeste UV-schade lopen we op voor onze 25ste levensjaar, maar die is pas rond ons 30-35ste levensjaar zichtbaar! Een klein woord van advies dus: altijd zonnebrandcrème in je tas!

 

Tip 3: Ban de stress weg

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Je kan je stresslevel verminderen door te sporten, yoga te beoefenen, te mediteren of door gewoon wat te lezen. Het maakt niet uit wát je doet, als je er maar plezier in hebt!
Je zult merken dat je beter in je vel komt te zitten en dit straal je uit naar de buitenwereld. Wij van Glamourland sluiten af met deze wijze woorden: Have a beautiful day!