Cocktailtje? Dat is dan 2190 euro

Ook zo dol op overheerlijke cocktails? Wij van Glamourland vinden niets lekkerder dan een Strawberry Daiquiri tijdens een zwoele avond op een zonovergoten eiland in de oceaan. Ook in Amerika nippen de dames en heren graag van een heerlijke mix aan goede, sterke drankjes. En een aantal van hen telt daar graag een paar dollars voor neer. Of ja, een paar? 3.000 dollar (2190 euro!) voor een glas is behoorlijk wat geld. Uiteindelijk blijft het toch maar sterke drank met wat eetbare garneringen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Die cocktail van 3.000 dollar wordt geserveerd in de nachtclub Tryst in Las Vegas. Deze cocktail bestaat uit Cristal Rose champagne, Hennessey Ellipse, Grand Marnier 150, vloeibaar gouden siroop en 23 karaats goudsnippers. Een slokje en je waant je in de zevende hemel! Een andere dure cocktail die veel hoofden op hol doet slaan, is The Starlight’s Room. Deze cocktail kost 735 dollar (536 euro) en kun je bestellen in de Californian city in San Fransisco. Deze exotische cocktail is gemixt door Jacques Bezuidenhout in 1979. De Chateau de Ravignan Bas Armagnac, een cognac, is het belangrijkste ingrediënt. Vervolgens wordt de cocktail op smaak gebracht met wat vanillebonen, rasp van een sinaasappelschil en tot slot wat rozijntjes.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Een ander duur drankje is The Johnny Walker 1800. Het is een exotische vintage whiskey die dateert uit de jaren 1800. Een glas van deze tongstrelende whiskey heeft wel een duur prijskaartje: 480 dollar (350 euro). Maar deze is dan ook wel zeer exclusief. Er wordt namelijk gefluisterd dat er nog maar 180 flessen van deze whiskey zijn in de hele wereld. Ben jij een heuse whiskey-fan? Dan moet je deze geproefd hebben! Dat kan in de Lily-bar en Lounge in de Bellagio in Las Vegas.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

En dan is er nog de St. John. Deze nieuwe cocktail kost 200 dollar (146 euro) en is daarmee de goedkoopste in dit rijtje. Lucien Smit bedacht dit overheerlijke goedje. Ze miste Louis 12 cognac Grand Marnier Cuvee du Centenair, citroensap, siroop van citroen en saffraan en 23 karaats goudsnippertjes. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens een lust voor het oog.

 

Wij van Glamourland zeggen: cheers!