Duran Lantink & Jan Hoek: Mode met een open mind

Een van de meest spraakmakende shows tijdens de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam was ongetwijfeld die van Duran Lantink & Jan Hoek. Bij de thema’s Cleopatra, transgenders en het recyclen van oude kledingstukken denk je waarschijnlijk niet direct aan de Fashion Week. Maar Lantink en Hoek wisten deze onderwerpen te combineren in een ontroerende show.

 

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (7)

 

De afgelopen jaren zijn we steeds meer ‘open minded’ geworden, we zien vrouwen zoenend op straat en mannen die hakken dragen. Honderd jaar geleden zouden ze zich in hemelsnaam afvragen wat er met de wereld gebeurd is. Tegenwoordig krijgt gelukkig iedereen de ruimte om zichzelf te zijn.

 

Duran Lantink reisde voor zijn collectie naar Zuid-Afrika om hier inspiratie op te doen. Voor zijn show gerecyclede hij tweedehands kledingstukken en verwerkte hij lakleer en visnetten erin. Bijzonder? Niets is minder waar. Deze show maakte een duidelijk statement, de modewereld gaat niet alleen om zomaar shoppen, maar om te kunnen zijn wie je bent! Bekijk hier een gedeelte van zijn collectie:

 

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (8)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (9)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (10)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (11)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (3)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (2)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (4)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (5)

Glamourland Duran Lantink Jan Hoek (6)

Foto’s: Team Peter Stigter