Dromen komen uit op Angels of Light Gala

Afgelopen weekend leek Amsterdam wel één groot gala, met alle high society van Nederland en de rest van de wereld. Er was veel te doen en veel concurrentie. Natuurlijk waren wij van Glamourland ook weer van de partij!

 

Op zaterdag werd in het Krasnapolsky op de Dam voor de tweede maal het Angels of Light Gala georganiseerd. Gelukkig hadden een aantal BN-ers het hart op de goede plek en lieten ze het MTV-gebeuren links liggen, om zich in te zetten voor het goede doel.

 

Het Angels of Light Gala wordt mede georganiseerd door WereldOuders, een organisatie die zich inzet voor thuisloze kinderen in Latijns-Amerika. De rode draad van dit gala was het Support my Ambition programma. Glamourland was ook aanwezig op dit sprookjesachtige gala, geheel belangeloos georganiseerd door zo’n 150 vrijwilligers en 51 sponsoren. Het is het enige gezinsgala in Nederland waar zowel jong als oud zich kan amuseren.

 

De zaal waar de start van de avond zou plaatsvinden was afgeladen vol. Society Nederland zat lang en breed aan de champagne. De kinderen deden zich tussendoor te goed aan frisdrank en graaide in de glazen bokalen op de tafels, alsof ze op bezoek waren bij de chocoladefabriek van Willie Wonka.

 

Het hoogtepunt van de avond was de speciale veiling waar ouders zich kunnen onderscheiden van andere ouders door het bieden op kinderdromen. Het moet toch heerlijk zijn om op maandag tegen je klasgenoten te zeggen dat je ouders een meet & greet met de jongens van B-brave voor je hebben gekocht, in plaats van een nieuwe hockeystick.

 

Brothers Grimm en Robert Anthony waren de gastheren, of beter gezegd de gastveren van de avond. Joling verbleekt in zijn outfits bij deze heren. Chapeau! De gasten werden vervolgens opgevangen door de Junior Songfestival finalisten Sarah en Julia, die polsten naar naar hun ambities. Er liepen heel wat kale mannen rond, dus het was even zoeken naar de enige echte Eddy Zoëy, maar we vonden hem.

 

Op de vraag waar hij een vermogen voor over had op de veiling, antwoordde hij dat hij geen enkele wens meer had, volledig gelukkig was, zich alles kon permitteren waar hij behoefte aan had en enkel kwam om te geven (hij gaf inderdaad later op de avond nog een nummertje weg). RTL-presentator Michiel de Zeeuw haalde oude soapherinneringen op met oud GTST-gediende Tim Immers.

 

Met een groot trommelgeroffel, als bij een attractie van de Efteling, werd de deur geopend naar het volgende portaal. Iedereen zocht zijn tafel op en knikte goedkeurend naar wat hij daar aantrof en waar hij minimaal 2500 euro voor had neergeteld. De presentatie van de avond was in handen van Mr. Gala Frits Sissing en Tim Immers. Optredens van de populaire jongensband B-Brave, de danskampioenen van de Incredible kids, zangeres Krystl, Eddy Zoëy en Pipslab werden afgewisseld met de ó zo vele gangen van het galamenu.

 

Glamourland

Foto: Edmond Steens

 

Voor de mensen die na dit gala nog 50 euro te besteden hadden, waren er loten te koop waarmee leuke prijzen te winnen waren. Zij die nog wat meer over hadden, konden los gaan op de veiling en zich daarmee als ouder onsterfelijk maken voor een week. Sylvana Simons, een van de vele ambassadrices was met dochterlief naar het gala gekomen en zag er zoals altijd oogverblindend uit. Zij zal, net als de organisatie, zeer tevreden zijn met de 125.000 euro die op deze avond is opgehaald voor educatieve projecten in El Salvador en Guatemala. Na afloop van de avond knepen wij onszelf even in de wang en ontwaakten snel uit de droom waar we de voorafgaande uren getuige van waren. Het volgende Angel of Light Gala zal plaatsvinden op 27 september, dus u kunt alvast gaan sparen.

Wij van Glamourland kijken alvast uit naar de volgende editie! Niet te missen!