Dries van Noten geeft inkijk in zijn werk

Een weekendje Parijs? Dat is volgens ons van Glamourland altijd een goed idee!

Voor fashionliefhebbers is een tripje naar deze romantische stad sowieso een must. Modegoeroe Dries van Noten houdt daar namelijk zijn tentoonstelling Inspirations in het prestigieuze Arts Decoratifs.

 

Wie deze expositie bezoekt, krijgt een goed beeld van het werk van de Antwerpse topontwerper. Van Noten: ‘Ik probeer kleding te maken die aan het dromen zetten, maar die wel deel uitmaken van de werkelijkheid.’ Vooral zijn inspiratiebronnen komen aan bod. Hij brengt een ode aan grote modehuizen zoals Dior, Paul Poiret, Karl Lagergeld en Balenciaga. Het gevoel van exotische oorden zoals India, Japan, Mexico en Spanje zijn ook goed voelbaar. Door kleurrijke, luxueuze stoffen en bloemenprints krijg je een heerlijk zomergevoel.

 

Ook zijn voorliefde voor goud is onmisbaar in zijn tentoonstelling. Zoals we ze kennen van de catwalk, hebben de collecties van Dries vaak een golden touch. Maar net als bijna iedere ontwerper is ook Dries een groot fan van zwart. En niet zomaar zwart. Deze kleur voert je terug naar zijn favoriete film The Piano. Hierin staat vooral de romantiek van het Victoriaanse Engeland centraal.

 

Niet alleen modeontwerpers en films inspireren Van Noten. Ook kunst en muziek zijn van grote betekenis. Hij is vooral groot fan van kunstenaar Francis Bacon. Betreft muziek houdt hij van David Bowie en Grace Jones.

 

Wil je een kijkje nemen? De show is al te zien en duurt tot 31 augustus. Wij van Glamourland hebben al een ticket naar de lichtjesstad geboekt!