Doutzen voor 6 miljoen

Mede dankzij de hulp van de redactie van Forbes Magazine hebben we voor jullie de topmodellen met hun jaarlijkse bezoldiging in kaart gebracht. Jawel, een carrière als topmodel is zo verkeerd nog niet. Sprookjes worden werkelijkheid, meisjesdromen komen uit.

 

Glamourland Doutzen Kroes

Foto: L’Oréal

 

Victoria’s Secret angels Doutzen Kroes en Adriana Lima verdienden het afgelopen jaar ieder 6 miljoen euro en staan samen op nummer 2 in de top 7  van best verdienende modellen.

 

Vorige maand beviel Doutzen nog van een wolk van een dochter. Met haar steeds groeiende inkomen bewees zij dan ook dat je zelfs als zwanger topmodel nog flinke duiten kan verdienen. Onze Friese schone staat onder contract bij L’Oréal Cosmetica en Victoria’s Secret. Bij de H&M is ze ook werkzaam, niet achter de kassa maar als boegbeeld in de catalogus. Het nieuwe gezicht van Calvin Klein tevens te bewonderen bij shows van topontwerper Emilio Pucci en bij Miu Miu was ze kind aan huis. Omdat ze nog tijd over had en op zoek was naar een bijbaantje heeft ze haar eigen kledinglijn van kasjmieren truien weten te realiseren.

 

Glamourland Doutzen Kroes L'Oreal  Glamourland Doutzen Kroes L'Oreal  Glamourland Doutzen Kroes L'Oreal

Foto’s: L’Oréal

 

Baas boven baas: Ver boven Doutzen en Adriana staat de Braziliaanse Gisele Bündchen op nummer 1 in de lijst. Zij is voor de achtste keer op rij het best betaalde model ter wereld en mocht afgelopen jaar 35 miljoen euro cashen. Dit is omgerekend een maandsalaris van een kleine 3 miljoen. Vorig jaar verdiende Gisele nog ‘slechts’ 31,5 miljoen euro.

 

De nog net niet gepensioneerde 40-jarige Kate Moss (het oudste model van de lijst) bezet samen met Miranda Kerr, Liu Wen en naamgenootje Kate Upton de derde positie. Kate Upton is tevens de best verdienende nieuwkomer.

 

Door de vele gedeelde posities telt de top 7 van 2014 maar liefst 21 namen. Onder andere Victoria’s Secret angels Alessandra Ambrosia, Candice Swaneboel en Karlie Kloss kregen ook een welverdiende plaats in deze hemelse lijst. Wel ontbreekt Lara Stone, dit Nederlandse model mocht zich de afgelopen twee jaar nog tot de best verdienende modellen rekenen.

 

Jawel lieve kijkbuiskinderen, mode Nederland is weer vertegenwoordigd en gaat voor goud. Zo zie je maar weer een topmodel verdient lang niet slecht, zwanger of ‘oud’.