Doutzen Kroes verkozen tot Glamour’s Woman of the year 2014

Het was weer rode loper tijd in onze eigen hoofdstad. Gisteravond gingen de deuren van het Amstel Hotel om klokslag acht uur open voor de Generation Glamour & Woman of the Year Awards 2014. Verschillende bekende Nederlanders kwamen de flitsende camera’s voorbij lopen waaronder Doutzen Kroes, haar man Sunnery James, Georgina Verbaan en DJ Afrojack.

 

Glamourland Doutzen Sunnery RvdA

Foto: Reinier RVDA

 

Als het woord Glamour in een uitnodiging voorkomt, weet je dat het goed zit. De rijk versierde lobby met mega kerstboom nodigde uit voor een lekker hapje en een glaasje Moët & Chandon.

 

Niemand minder dan Halina Reijn mocht de awardshow samen met de hoofdredacteur van Glamour, Sanne Groot Koerkamp aan elkaar kletsen. Er waren verschillende awards te verdelen aan inspirerende jonge vrouwen in 5 categorieën.

 

Glamourland Rens Kroes RVDA

Foto: Reinier RVDA

 

Zo won Rens Kroes (zusje van) een award in de categorie ‘Food & Health’. Sanne Vogel mocht een beeldje meenemen in de categorie ‘Creative’. Maartje Verhoef wist een prijs in de wacht te slepen in de categorie ‘Fashion’. Willa Stoutenbeek heeft gewonnen in de categorie ’Better World’ en Cynthia Schultz werd gekozen als winnares in de categorie ‘Business’.

 

Glamourland Cynthia Schultz RVDA

Foto: Reinier RVDA

 

Nederlands trots en internationaal topmodel Doutzen Kroes is door Glamour en haar lezers verkozen tot vrouw van het jaar 2014. De blonde schone heeft zelf de prijs in ontvangst mogen nemen van de Glamour hoofdredacteur. Dat Doutzen succesvol is weet inmiddels ongeveer de hele wereld, ze is het grote voorbeeld en een inspiratiebron voor de ruim 200.000 lezers van Glamour. De inmiddels 29 jarige Doutzen jaagt haar dromen na, heeft internationale allure en ambitie, aldus hoofdredactrice Sanne. Dit sluit naadloos aan op het blad, en waar het blad voor staat.

 

Glamourland Doutzen Kroes RVDA

Foto: Reinier RVDA

 

Doutzen nam haar award met een brede glimlach in ontvangst en stal de show in haar zwarte jumpsuit. In haar dankwoord droeg ze emotionele woorden op aan haar moeder, haar man Sunnery en haar agent. Als Doutzen niet op de rode loper staat, is ze gewoon een echte huismoeder en moet ook haar DJ hubby het wel eens ontgelden. ‘Achter een succesvolle vrouw moet een man staan die haar het succes gunt. Ik wil mijn man heel erg bedanken, maar je mag wel wat vaker uit jezelf het vuil buiten zetten’.

 

Glamourland Jetteke en Lieke van Lexmond RVDA

Foto: Reinier RVDA

 

Na het verdelen van de beeldjes was er gelukkig ook tijd om de clutch in een hoek te gooien en naaldhakken aan de kant te schoppen. Amsterdam ging tot in de vroege ochtend los op de beats van Pixie Geldof en modeontwerper Hendry Holland.

 

Glamourland Doutzen Kroes dansend RVDA

Foto: Reinier RVDA

 

Glamour’s hoofdredactrice kijkt met trots terug op een prachtige en succesvolle feestavond. ‘We vieren met ons Woman of the year event de enorme kracht van de Glamour-generatie. Alleen vrouwen die staan voor onafhankelijk en ambitie, gecombineerd met liefde voor mode’.

 

 

Uitgelichte afbeelding (bovenaan): De Fotomeisjes / Iris Ooms