Dolce & Gabbana 18 maanden celstraf

Wij van Glamourland schrokken wel even toen we vernamen dat de topontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana veroordeeld zijn tot achttien maanden celstraf. Dat heeft het Hof van Beroep in Milaan gisteren bepaald. Het Italiaanse duo achter het bekende modemerk Dolce & Gabbana is schuldig bevonden aan belastingontduiking. Hun accountant Luciano Patellito kreeg dezelfde straf opgelegd.

 

De mannen bleven glashard ontkennen maar het Hof bepaalde dat zij toch echt schuldig zijn. Zij zouden een miljard euro aan (de hoge) Italiaanse belastingen hebben ontdoken via een fictief bedrijf in Luxemburg. In juni 2013 moesten Dolce en Gabbana zich al melden in de rechtbank waar een celstraf van een jaar en acht maanden werd geëist. In hoger beroep werd er nu een straf van 2 maanden minder opgelegd doordat een aantal van de feiten al verjaard zijn.

 

Maar zeg nou zelf, een gevangenis is toch niets voor het doorgestylde modeduo? Dat vonden zij zelf ook. De gevangenis in hoeven ze dan ook niet. Hun gevangenisstraf is korter dan twee jaar en in Italië geldt de bijzondere regel dat men pas daadwerkelijk hoeft te zitten als de straf langer is dan twee jaar. Enfin, aan modemissers hebben ze zich in ieder geval níet schuldig gemaakt.