Doei rimpels en tot nooit meer!

Glamourland heeft hét middeltje gevonden tegen rimpels: alle crèmes met SPF (Sun Protection Factor). Het is inderdaad net wat je denkt, namelijk een soort zonnebrandcrème!

 

In deze crèmes zit een stofje dat UV-B straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht, tegenhoudt. Ha, deze had je zeker niet zien aankomen!

 

Glamourland

Foto: Lipsticks and Crayons

 

Grote namen zoals Victoria Beckham en Marc Jacobs roepen al langer in koor:”protect the skin you are in”. In deze schadelijke zonnestralen zitten twee soorten stralingen, namelijk UV-A-stralingen en UV-B-stralingen. Het is daarom belangrijk om je huid goed te beschermen en dat kan met iedere zonnebrandcrème met SPF. Het zit niet alleen in zonnebrandcrèmes, maar ook in dagcrèmes van bijvoorbeeld Chanel of L’Oréal.

 

Glamourland

Foto: Reishonger

 

De grootste fout die de meesten maken is dat er vaak wordt gedacht dat het in dit kikkerlandje, waar bijna geen zonnestraal meer te vangen valt, niet nodig is om SPF-crèmes te smeren. Niets is minder waar, want deze schadelijke straling is het gehele jaar door aanwezig (dus ook in hartje winter!). Bovendien zorgen UV-stralen ook voor rimpels en nare plekjes, zoals pigmentvlekken op de huid. Zulke kwaaltjes wil je toch liever graag voorkomen, niet? Om de huid te beschermen tegen UV-A-stralen moet er eerst gekeken worden naar ingrediënten zoals zinkoxide, avobenzone, titanium, dioxide, mexoryl SX, tinosorb en ecamsule. Dat is een hele mond vol, maar deze korte chemieles is jouw pad naar een rimpelloze huid! Wij van Glamourland zeggen dus gauw bye bye, zwaai zwaai tegen die rimpels!