Dit zijn de 5 beste hotspots voor koffiecocktails

Een oppepper voor een avond uit of een zachte verfrissing op een zomers terras. De koffiecocktail is met de kennis van barista’s en de creativiteit van bartenders nieuw leven in geblazen. Met veel variatie op de (dranken)kaart is kiezen lastig. Daarom presenteren wij jullie de top vijf leukste locaties in Nederland waar een koffiecocktail besteld kan worden. Nog hulp nodig bij het kiezen? Koffiecocktail expert Troy Guasque, ambassadeur van Tia Maria en  senior bartender bij één van Nederlands beste cocktailbars, geeft advies.

 

Vijf verschillende horecazaken in vijf steden die allen iets unieks hebben. De één heeft prachtig uitzicht, waar je bij de ander ook kunt winkelen of genieten van muziek. Naast dat je er leuk kunt zitten, weten ze hoe je een goede (koffie)cocktail maakt. Dit omdat Troy of één van zijn collega ambassadeurs het barpersoneel zelf geadviseerd of getraind hebben in het maken van de perfecte koffiecocktail.

 

Glamourland

 

Vijf koffiecocktail hotspots

1. New York Film Academy Café in Amsterdam
Dit café is de perfecte combinatie tussen Amsterdam en New York. Bestel hier een Tia Espresso Martini terwijl je geniet van live muziek. Houd hiervoor de agenda in de gaten, want ze hebben wekelijks afwisselende live acts.
Damrak 213, Amsterdam

Glamourland

Foto: MRX Media / NYFAC

 

2. Pistache in Zwolle
In hartje Zwolle vind je een mixstore van fashion, lifestyle, fun en food. Dit is een ideale plek om tot rust te komen met bijvoorbeeld een Tia Maria Mint Americano. Ze hebben naast koffiecocktails nog veel meer verrassingen op het menu staan.
Eiland 12, Zwolle

 

Glamourland Pistache

Foto: Pistache

 

3. De Salon van Fagel in Den Haag
Midden in het centrum van Den Haag vind je De Salon van Fagel. Zij hebben maar liefst vier verschillende koffiecocktails op het menu staan. Tip; met goed weer kun je hier genieten van een koffiecocktail in de prachtige tuin.
Noordeinde 140c, Den Haag

 

4. Café Demain in Nijmegen
In deze cocktailbar maken ze je koffiecocktail precies zoals jij dat wil. Kom je daar niet uit, geef je wensen door aan de bartender en die mixt jouw ideale drankje. De verschillende DJ’s voorzien de bar van afwisselende muziek terwijl jij aan je cocktail nipt.
Lange Hezelstraat 58-A, Nijmegen

 

Glamourland Troy Guasque

Foto: Demain

 

5. Calypso in Eindhoven
De huiskamer van Eindhoven waar je ‘s ochtends naar binnen gaat en het liefst de hele dag blijft hangen. De gerechten op de menukaart wisselen regelmatig. Nog ruimte over? Bestel hier dan een zoete Tia Iced Popcorn Frappé.
Stratumseind 83, Eindhoven

 

Glamourland koffiecocktail

 

De juiste cocktail op het juiste moment kiezen kan lastig zijn. Sommigen nemen standaard hetzelfde, anderen variëren op basis van de gelegenheid, het weer en de trek op dat moment. Door zijn kennis van mixology, welke verder rijkt dan die van de gemiddelde bartender, is ambassadeur van Tia Maria Troy Guasque een expert in (koffie)cocktails. Keuzestress? Troy geeft advies op basis van drie smaakprofielen:

Verfrissend
Gaat je voorkeur uit naar een lichte of frisse cocktail, dan kun je kiezen voor de Tia Mint Americano. Door de combinatie van bruisend water en munt heb je een lekkere verfrissing op een zonnige dag. Hou je niet van munt? Ga dan voor de Tia Tonic; een goed gevuld glas met tonic, een shot espresso en Tia Maria.

Voor de zoetekauw
Is voor jou ieder moment van de dag tijd voor het dessert? Dan is een zoete koffiecocktail op jouw lijf geschreven. De Tia Iced Popcorn Frappé ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een feestje om te drinken. Liever minder zoet? Creëer dan de Tia Mint Frappé door de popcorn siroop te vervangen voor munt.

Intens genieten
Voor een duwtje in de rug tijdens een avond uit is de Tia Espresso Martini de juiste keuze. Geserveerd in een martini glas, ben jij die elegante dame of sophisticated gentleman aan de bar. De combinatie van vodka, Tia Maria en een shot espresso maken deze koffiecocktail sterk en krachtig.