Dit zijn 10 onmisbare basisherenstukken voor je lentegarderobe

Heren, we kunnen het niet blijven uitstellen. De huidige temperaturen brengen ons al in een lentestemming, het is officieel tijd voor de lenteschoonmaak. Berg die wollen wintertruien en doorgewinterde laarzen alvast op en ga voor een seizoensklare garderobe! En we zouden natuurlijk Glamourland niet zijn als we jullie niet alvast een duwtje geven in de juiste richting.

 

Of je nu een kerel bent die dringend nood heeft aan een nieuwe garderobe, of iemand die zijn of haar ware Jakob in een nieuw jasje wilt steken, hier is een lijst van 10 trendy lentestijlen. Dit zowel voor de casual shoppers als voor de big spenders, aan jou de keuze. Eén ding is zeker: uitstel is voorbij mannen!

 

glamourland1

 

1. Het Cambray Shirt

Niet veel stukken beschikken over comfort en veelzijdigheid, maar dit trouwe en super zachte overhemd biedt het allemaal. Draag het met een pak en stropdas of casual over een kaki broek en je bent ready to go!

 

glamourland2

 

2. Het Gingham Shirt

Oh yeah, Gingham style! Deze stijl is helemaal in, zeker als je al een mooi zomers kleurtje hebt. Combineer het zeker eens met een jeans jasje of een stropdas met patronen.

 

glamourland3

 

3. De gevlochten riem

Twijfel niet om te kiezen voor dit betere vlechtwerk. Een tijdloze musthave voor de lente die bovendien gemakkelijk te combineren is met een casual T-shirt of met een chino, voor een stijlvol uitstapje.

 

glamourland4

 

4. De Suède laars

Suède kan chic zijn, maar met dit casual paar zal je nergens uit de boot vallen. Draag dit onder een opgerolde broek voor een maximale uitstraling. Zelfs een linnen broek werkt perfect!

 

glamourland5

 

5. Het heldere horloge

Neem definitief afscheid van die donkere winterkleuren en neem een fris lentekleurtje om de pols. Dit, in combinatie met een kaki blazer of zomers T-shirt, maakt van jou ongetwijfeld dè persoon om de tijd aan te vragen.

 

glamourland6

 

6. De V-hals van Kasjmier

Met het onvoorspelbaar lenteweer van de lage landen, is dit een uitstekende en veelzijdige keuze om eropuit te gaan (om je middel, schouders of zelfs gewoon in je tas). Draag het met een classy hemd voor een uptown look of ga voor een leuk T-shirt om het casual te houden. Eén gouden regel: draag er altijd IETS onder. Mogelijkheden zijn er alvast genoeg!

 

glamourland7

 

7. Het Kaki pak

Waarschijnlijk één van de meest nuttige items op deze Glamourlandlijst, want je kan nooit verkeerd gaan met een kaki pak. Lente- en zomerbruiloften? Check! Vergadering met de baas? Uh-huh. Dit pak doet het allemaal en het beste is dat je de broek of de blazer perfect alleen kunt dragen. Je zult ons alleen maar dankbaar zijn.

 

glamourland8

 

8. De schildpadzonnebril

Deze stijlvolle zonnebril met zijn gespikkeld kader geeft je een zekere uitstraling, ongeacht waaruit de rest van je outfit bestaat. Perfect voor die sexy pilotenlook of voor een dagje op het strand. Dit accessoire heeft het gewoon.

 

glamourland9

 

9. De spijkerbroek

De spijkerbroek is volledig hot op dit moment en we kunnen duidelijk zien waarom. Donker van kleur, een beetje stijf en zeer duurzaam. Een bonuspunt: de glans geeft het geheel een aangeklede look voor die dagen dat je gouden zaken wilt doen of als je gewoon gezellig een avondje wilt stappen. Succes verzekerd!

 

glamourland10

 

10. De witte “Button-Up”-klassieker

En afsluiten doen wij van Glamourland met een tijdloze klassieker. Hoewel je al enkele exemplaren hiervan in je kast moet hebben hangen, is het verstandig om elk voorjaar eens door je huidige collectie te gaan (en eventueel aan te vullen). Een mooi, wit hemd is altijd raak. Beloofd!

 

Foto’s: Tumblr