Dit is officieel de beste hotelbar van Amsterdam

Vandaag vond de jaarlijkse verkiezing van de beste hotelbar van Amsterdam plaats. Naast de beste hotelbar werden ook prijzen voor de nieuwste, de beste klassieke en meest creatieve hotelbar uitgereikt. Waar kunnen we dit jaar het beste een bubbeltje doen?

 

Glamourland bar champagne

Foto: Tumblr

 

De hotelbar heeft zich ontwikkeld tot een populaire uitgaansgelegenheid. In korte tijd is het aantal hotelbars in de stad meer dan verdubbeld. Er zijn veel nieuwe hotels bijgekomen en ook bestaande hotels investeren in hun bar en restaurant. Amsterdam kan zich inmiddels meten met andere wereldsteden.

 

Glamourland hotelbar

Foto: Tumblr

 

And the winner is… Jawel! De Lotti’s Bar, hotelbar van het vorig jaar geopende hotel The Hoxton, is uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. “Een stijlvol interieur, een leuk publiek, fijne cocktails, sympathieke bediening en boven alles een goede sfeer. Als je de hotelbar binnenstapt, voelt het alsof je een levendige huiskamer binnenkomt. Het voelt tegelijkertijd internationaal, fashionable en laagdrempelig. Elke dag is de bar vanaf ’s morgens vroeg gevuld met een fijne mensenmix,” zegt de jury over Lotti’s. Wellicht geen bubbels maar een cocktail dus.

 

The Hoxton

Lotti’s Bar – Foto: The Hoxton

 

De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam, die in 2013 al werd uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Deze bar kreeg dit jaar maar liefst 2.232 stemmen, gevolgd door Tunes Bar met 1.356 stemmen en Rhythms Bar met 1.216 stemmen. “Het uitzicht van deze hotelbar is fenomenaal,” zegt de jury over SkyLounge Amsterdam, die onlangs werd uitgebreid. “Deze bar was vanaf het eerste moment druk en bruisend. Er heerst een internationale sfeer.”

 

Skylounge

SkyLounge Amsterdam – Foto: SkyLounge

 

De beste nieuwkomer is The Tailor, de net geopende hotelbar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. “Spectaculaire cocktails en perfecte bar-bites. Deze bar brengt het verbouwde Krasnapolsky tot leven.”

 

The Tailor

Cocktail bij The Tailor – Foto: The Tailor

 

King Charles II, de pop-up hotelbar van NH Collection Barbizon Palace werd uitgeroepen tot de beste creatieve hotelbar. “Door de bijzondere locatie, merkenkeuze en het tijdelijke karakter, is dit een hotelbar die je niet mag missen.

 

King-Charles-II

De koninklijke bar – Foto: King Charles II

 

And last but nog least, de beste klassieke hotelbar is Freddy’s Bar van Hotel de L’Europe. “De cocktails en de service zijn op niveau, in een klassiek interieur, dat ondanks alle jaren zijn charme nog lang niet heeft verloren.” Wij kunnen ze geen ongelijk geven, met de mooiste fumoir van de stad is dit ook een pareltje voor de sigarenliefhebbers onder ons.

 

Freddy's Bar L'Europe

De fumoir van Freddy’s Bar – Foto: Robert van Dijk

 

Volgend jaar weten we ook waar we in onze favoriete vakantiestek een ontspannend glaasje kunnen doen. Dan wordt de prijs voor de beste hotelbar ook in andere wereldsteden uitgereikt.