Dit is de nieuwste luxe keukengadget die direct jouw hele keuken een metamorfose geeft

Keukens zijn geëvolueerd van aparte werkruimtes naar open leefruimten. Het uiterlijk aanzien is daarom nu belangrijker dan ooit. Eén element is in de jaren niet veel veranderd: de spoelbak. In vele keukens is dit nog steeds een werkgedeelte, waardoor het vaak botst met de uitstraling van de woonruimte. De Waterbase, gelanceerd door het merk Solitaire, brengt hier verandering in. Deze wereldwijde primeur zorgt voor een definitieve transformatie van de klassieke keuken naar een esthetische ruimte met een strak, minimalistisch ontwerp. De Waterbase ving onze aandacht doordat deze direct al vele grote internationale prijzen toegekend kreeg. Wij van Glamourland zijn dol op nieuwe luxegadgets en houden jullie graag op de hoogte dus doken we in de wereld van de Waterbase.

Een nieuw soort apparaat

Als een spoelbak er niet langer als een spoelbak uitziet, kan hij de grenzen van interieurontwerp doorbreken en het uitgangspunt vormen voor geheel nieuwe ruimtelijke concepten. Innovatieve functies zorgen ervoor dat de klassieke spoelbak wordt omgetoverd tot een bron van fascinerende nieuwe ervaringen. Met de Waterbase ontstaat een compleet nieuwe apparaatcategorie die het creëren van open leefruimtes stimuleert. Het is een designobject met veelzijdige opties voor drinkwater en een doordachte binnenkant die is ontworpen om rust op het werkblad te creëren.

Strak ontwerp met de nadruk op esthetiek

De Waterbase valt op door zijn tijdloze, minimalistische ontwerp. Het innovatieve apparaat is optimaal afgestemd op de behoeften van veeleisende klanten. De Infinity Cover zorgt dat de spoelbak aan het oog wordt onttrokken en creëert een uniforme look dankzij een doorlopend oppervlak. Praktisch en toch mooi om te zien – water kan worden getapt bij iedere hoogte van de cover, waarbij overtollig water via een smalle gleuf wordt afgevoerd. De Infinity Cover is in hoogte verstelbaar om iedere gewenste handeling mogelijk te maken: van snel handen wassen tot het boenen van grote pannen; de diepte van de spoelbak wordt naar behoefte aangepast. De spoelbak is elektronisch afsluitbaar en kan met water worden gevuld.

Zes watersoorten uit één kraan

De Waterbase biedt diverse opties voor drinkwater. De kraan is uitgerust met Hydronic Select en levert tot wel zes verschillende soorten water, afhankelijk van het model: plat water op kamertemperatuur en gekoeld, bruisend water met twee intensiteiten – klassiek en medium, heet water (ca. 80°C) en kokend water (ca. 100°C). Alle watervarianten zijn direct beschikbaar. Er kan bijvoorbeeld zo’n 4 liter bruisend water per uur worden getapt. De hoeveelheid heet of kokend water die beschikbaar is voor direct gebruik, is ongeveer 2,8 liter. De geïntegreerde waterfilter garandeert dat alle watersoorten van de hoogste kwaliteit zijn. Of het nu gaat om het wassen van etenswaren of het serveren van een perfect kopje thee, met de Waterbase is het juiste soort water altijd binnen handbereik.

Intuïtieve aanraakbediening

De Waterbase wordt bediend via een intuïtief en geïntegreerd touchdisplay. De verschillende soorten drinkwater en alle andere functies kunnen geselecteerd worden met dezelfde intuïtieve aanraking als voor smart devices. Het display heeft een glazen oppervlak dat naadloos aansluit. Het wordt alleen verlicht als het geactiveerd is, verder blijft het onzichtbaar.

Rust – slim georganiseerd

Artikelen voor dagelijks gebruik hebben ook een plek in de Waterbase. De geïntegreerde opbergoplossingen bestaan uit een drooggedeelte voor afwasgerei, zoals vaatdoeken en sponsjes, en een praktisch ingericht gedeelte waar afwasmiddel, zeep en andere zaken direct binnen handbereik zijn. Hierdoor verdwijnen ontsierende spullen uit het zicht en blijft het werkblad schoon en opgeruimd. Er is ook plaats voor twee afvalbakken in de Waterbase. Nog een extra wow-effect voor technische Glamourlanders onder ons? De Waterbase kan via de Home Connect-app in het Home Connect-ecosysteem worden geïntegreerd. De app geeft bijvoorbeeld aan wanneer de waterfilter moet worden vervangen en CO2-cilinders kunnen ook makkelijk via de app worden besteld. Bovendien wordt de software van de Waterbase regelmatig via Home Connect geüpdatet.

Prijswinnend design 

Het ontwerp van Solitaire – De Waterbase is naast revolutionair ook dusdanig overtuigend, dat het tijdens de jaarlijks terugkerende Ambiente beurs in Frankfurt, een internationale showcase voor de meest toonaangevende consumentengoederen, drie prestigieuze prijzen heeft gewonnen. De Waterbase werd door de vakjury van de Kitchen Innovation Award 2023 bekroond als “Uitstekend Product” voor de criteria Functionaliteit, Gebruiksgemak, Innovatie, Productvoordeel en Ontwerp. Daarnaast kreeg De Waterbase de vooraanstaande Golden Award – Best of the Best toebedeeld in de categorie keukengootstenen -kranen. Tot slot nam De Waterbase ook de prestigieuze titel, Best Innovation 2023 voor het meest innovatieve product in alle productcategorieën, vanuit Frankfurt mee naar huis.  

Eindelijk weer eens een echte innovatieve keukengadget, wij van Glamourland zijn fan!

Foto uitgelicht: Chantalle Laurent Photography