Dit is de beste hotelbar van 2017!

Amsterdamse cocktailbar The Tailor laat zich een prestigieuze titel aanmeten. De bar in het iconische NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft met vakmanschap, huisgemaakte bitters en op maat gemaakte dranken de titel ‘Beste Hotelbar 2017’ in de wacht gesleept bij de Red & Grey Best Hotel Bar Award. Naast de Best Hotel Bar worden er drie andere awards uitgereikt: voor de beste nieuwkomer, de beste klassieker en de publiekslieveling.

 

Glamourland_Tailor

Foto: The Tailor

 

‘De kwaliteit van de cocktails en de service in The Tailor is zeer hoogstaand. Ondanks dat de bar verstopt is achter de lobby, weten ook Amsterdammers hem te vinden en de spectaculaire cocktails te waarderen’, verklaart de jury van Red & Grey Best Hotel Bar Award.

’Het is fantastisch dat onze bar deze prestigieuze award gegund is. The Tailor is geliefd door het vakmanschap en de toewijding van ons team. Deze award is dan ook een groot compliment aan alle medewerkers,’ aldus Herman Klok, Hotel Director van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

 

Glamourland_The_Tailor

Foto: Jesaja Hizkia

 

The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus en Wynand Fockink ontwikkeld zijn. Rode draad binnen de bar is het vakmanschap van kleermaker A.W. Krasnapolsky die in 1856 vanuit Polen naar Nederland reisde. Voor iedere smaak, gelegenheid en stijl creëert The Tailor een cocktail die past als een maatpak. Het kleermakersvak keert ook subtiel terug in het urban bohemian decor en op het terras van de cocktailbar met  subtiele stiksels, knoopjes, vintage paspoppen en een mix van stoffen en materialen.

 

Glamourland_The_Tailor_André_van_Duin

Foto: Jesaja Hizkia

 

Best New en Classic Hotel Bar
Pulitzer Bar van het gelijknamige hotel, krijgt een award voor de Best New Hotel Bar. Deze bar valt op door ‘zijn karaktervolle interieur, uitmuntende cocktails en fijne service’, aldus het juryrapport. Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe mag zich voor de tweede keer Best Classic Hotel Bar noemen. ‘Bijzonder is dat de bar een geheel eigen identiteit heeft en een leuke mix van Amsterdammers en hotelgasten trekt’.

 

Glamourland Freddy's Bar l'Europe

Glamourland-Theo-Hiddema

Freddy’s Bar – Foto’s: De L’Europe en Martin van Os

 

Publieksfavoriet
Publieksfavoriet was voor de tweede keer SkyLounge Amsterdam, gevestigd op de 11e etage van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Maar liefst 2.625 stemmen, kreeg deze rooftopbar, die opnieuw een sterke campagne voerde onder zijn gasten. ‘Geen wonder dat deze bar zoveel stemmen krijgt. Dit is verreweg de drukst bezochte hotelbar van Amsterdam. Opvallend is dat het hotel voortdurend bezig is met innovatie en verbetering van het product.’ Op nummer twee en drie eindigden de Vault Bar van Waldorf Astoria Amsterdam en W Lounge van W Amsterdam.

 

Glamourland_Skylounge

Foto: SkyLounge Amsterdam

 

Vijfde keer
Voor de vijfde keer worden de prijzen voor de Best Hotel Bar uitgereikt. ‘We zien niet alleen dat het aantal hotelbars in Amsterdam sterk toeneemt, ook de kwaliteit wordt steeds beter,’ zegt juryvoorzitter Vincent van Dijk. ‘Hotelbars zetten steeds vaker een DJ neer en organiseren creatieve evenementen. Hotelbars zijn dé hotspots.’