Dennis Diem

Helaas was maandag alweer de laatste dag van de 20e editie van de Amsterdam Fashion Week. Op deze dag was in de Gashouder één van de meest spraakmakende shows te zien. De collectie van Dennis Diem.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Dat Dennis Diem al eerder hoge ogen heeft gegooid bij het publiek was te merken aan de drukte in de zaal, want het publiek bleef maar binnen stromen. Ook bekend Nederland was erg nieuwsgierig naar Dennis Diem zijn collectie. Zo spotten wij front row onder andere Lauren Verster, Fred van Leer, de prachtige Winonah de Jong, Patty Zomer, ontwerper Janice en Monique en Jan des Bouvrie.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Dennis Diem was voor de collectie geïnspireerd door de beweging van rook en opium dit zag je duidelijk terug in zowel de show als het decor. De modellen kwamen door een dik rookgordijn gelopen voordat zij de werkelijke catwalk op liepen. De collectie zelf bestond uit elegante mantels, avondjurken en spectaculaire trouwjurken; van die jurken waar je als meisje altijd al van hebt gedroomd. Ja dames en heren, van deze show werden wij hebberig. Het voelde als een kind in een snoepwinkel.

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De ontwerpen waren opgebouwd uit lagen tule, zijde, crêpe, bont en matte materialen. Ook kwamen de elegante korsetten weer tevoorschijn in de collectie. De kleuren die je veel terug zag waren zwart en mooie pastelkleuren. Door de rook en de muziek op de achtergrond in combinatie met de vrouwelijke ontwerpen van Dennis Diem kreeg je een extra dramatisch sfeertje.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Doordat de modellen op toren hoge hakken balanceerde liepen de gemoederen af en toe hoog op in het publiek. Dit kwam doordat er eerst een model bijna viel maar zich gelukkig kon herpakken en zich staande kon houden, maar nadat een volgend model dan echt te gronde ging kwam er een tweede en derde model die ook te gronde gingen. Je merkte in de zaal dat iedereen zijn adem in hield van de spanning. Want was dit nou gespeeld? Of hoorde dit bij de show?

 

Gelukkig bleek dit achteraf voor een gedeelte een act te zijn die door danseressen opgevoerd werden. Dennis Diem maakte hiermee een knipoog naar de voorgaande valpartijen in de afgelopen shows. Gelukkig waren de creaties waren zo prachtig dat deze ook de aandacht bleven houden.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Na afloop kwam Dennis Diem de catwalk op om de staande ovatie in ontvangst te nemen, vergezeld door twee prachtige modellen gehuld in gigantische sprookjesachtige bruidsjurken. Wij van Glamourland hebben genoten!

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

GlamourlandGlamourlandGlamourland