Delilah Cosmetics gaat de wereld veroveren

In de vijf jaar dat Delilah Cosmetics nu in Nederland bestaat heeft oprichtster Frauke Hamer een dusdanig sterk merk neergezet dat de geboren ondernemer klaar is om nieuwe werelden te veroveren. Inmiddels is het high-end luxemerk, met alleen in Nederland al 60 verkooppunten, een vaste waarde op de Benelux-markt. Ook heeft het een grote loyale achterban opgebouwd, waaronder veel prominente namen uit de media. Tijd dus voor een nieuwe ambitieuze stap: de wereld veroveren.

Om voor Hamer de weg vrij te maken om het nog altijd groeiende merk wereldwijd uit te breiden is per 1 januari 2020 Babassu Brands de nieuwe distributeur voor Delilah Cosmetics. Het bedrijf uit Zoeterwoude gaat de distributie in de Benelux op de stabiele grote hoogte houden. Hamer: “Vijf jaar lang heb ik bergen verzet om een dijk van een merk neer te zetten. In Nederland kent iedereen ons nu dus is het tijd om als export director mijn vleugels uit te slaan buiten de Benelux-grenzen en naast de professionele markt ook de consumentenmarkt te veroveren.”

Consumentenmarkt
Met Babassu Brands als nieuwe distributeur wordt ook de consument bereikt. Hamer: “Babassu Brands heeft het netwerk, faciliteiten, kennis en ervaring om het succes van het merk te continueren en de zichtbaarheid verder te vergroten. Wij streven naar gecontroleerde groei. Het mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van onze producten en de service aan onze klanten.” Voor Babassu Brands is de distributie van Delilah Cosmetics een strategische aanvulling op het huidige merkportfolio, waarmee zij een totaalpakket kan bieden aan zowel retailers als professionele salons.

PETA-certificering
In 2015 begon Delilah Cosmetics met haar producten met hoogwaardige ingrediënten in Nederland en veroverde pijlsnel de markt. Toen al was het assortiment volledig dierproefvrij. In augustus ontving het als een van de weinige cosmeticamerken in Nederland de prestigieuze PETA-certificering, waardoor de gebruiker verzekerd is van een product waarbij het gehele productieproces veganistisch en diervriendelijk is doorlopen.

Wereldwijd
Het afgelopen jaar is er uitgebreid met distributie naar Amerika en Thailand. Rusland staat voor komend jaar op de planning. Reden voor Hamer om al haar aandacht op de stabiliteit van de bevoorrading in het buitenland te vestigen. “We willen zowel in de Benelux als daarbuiten kwaliteitsproducten leveren. Mijn doel was de cosmetica zo te perfectioneren dat er geen kritiek op mogelijk is. Nu staat er een lijn waar voor geen enkel product iets op aan te merken is. Het is tijd voor de wereld om deze producten nóg verder te gaan ontdekken!”

Nederlandse Brandwonden Stichting
Wat niet verandert, is de steun van Delilah Cosmetics aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. In 2018 lanceerde Hamer de Alisa lipgloss, vernoemd naar haar dochter Alisa die op zeer jonge leeftijd brandwonden opliep. Alle verdiensten van de verkoop van de lipgloss blijven ook na deze strategische stap naar de Nederlandse Brandwonden Stichting gaan. Chapeau!