Jonathan Christopher Homme

Zaterdagmiddag 25 januari, 16.00 uur was het tijd voor het debuut van Jonathan Christopher Homme op de catwalk van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. Fashionable high society, zoals de Van Leertjes en de Van Schaikjes op rij één, modestudenten en geïnteresseerden op de tweede en derde rij zitten er helemaal klaar voor.

 

Glamourland  Glamourland

Allereerst even wat achtergrondinformatie over Jonathan Christopher Hofwegen. Hij studeerde in 2009 af op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waarna hij zijn master haalde in Arnhem aan de ARTez Fashion Masters. In 2011 werd hij als een van de vijf gelukkigen gekozen door Marc Jacobs, om voor Tomorrow van Peek en Cloppenburg mee te werken aan de collectie.

 

Wij van Glamourland waren dan ook erg benieuwd naar de show. Het kwam niet geheel als een verrassing, aangezien het al eerder in de media had gestaan, maar Jandino Asporaat was een van de modellen die zijn opwachting maakte in deze show. Sinds Jonathan het bruidspak voor Jandino had gemaakt is hij fan van de ontwerper.

 

Glamourland

Jandino Asporaat – Foto: Team Peter Stigter

 

Jonathan had uitgepakt, want ook Tygo Gernandt, Teun Kuilboer en Dave Mantel (de tv-echtgenoot van Ferry Doedens) liepen mee. Jandino genoot en liep met een smile op zijn gezicht het applaus in ontvangst te nemen. De heren liepen allemaal in Converse gympen met discolichten verwerkt in de zolen.

 

De show had als naam en thema “Caelum et Infernum”, oftewel hemel en hel meegekregen. We zien dit terug in de kleurstelling van de kleding van Jonathan, veel grijs en zwart & wit. We zien lange grof-gebreide vesten geïnspireerd op Chinese strijders, prachtige capuchons, op dito jassen, in een mix van ruwe streetwear en sportkleding.

 

Glamourland  Glamourland

Tygo Gernandt & Teun Kuilboer – Foto’s: Team Peter Stigter

 

Jonathan werkt in zijn collectie veel met laagjes maar gaat door de eenvoudigheid van de onderdelen daarbij niet over de top. Grappig is daarbij dat de onderkleding een flink stuk uitsteekt onder de bovenkleding, iets wat vroeger not done was. Fraaie accenten en sluitingen op zijn bovenkleding maken het geheel spannend.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Eenvoud siert de mens, Jonathan siert zijn eenvoud en komt tot een mooie show!