De winterdromen van Elise Kim

Modeontwerpster Elise Kim had de eer om op zaterdag 26 januari de vierde dag van de Amsterdam Fashion Week af te sluiten. Dit deed ze subliem met het prachtige slotstuk van haar trilogie-collectie: Epiphenomenon. Glamourland brengt verslag uit!

De eerste 2 collecties (winter 2012 en zomer 2013) van Elise waren geïnspireerd op het moment dat een persoon in slaap valt (winter 2012) en het moment dat iemand vervolgens een droom binnentreedt (zomer 2013). De laatste collectie van de trilogie is geïnspireerd op de donkere dromen van een diepe slaap.

Deze inspiratiebron is onder andere terug te vinden in het kleurenpalet van de wintercollectie. Deze bestaat uit de kleuren zwart, kobaltblauw, koraalrood, oranje en fuchsia. De collectie heeft een luxe en sophisticated uitstraling door het gebruik van verschillende materialen per item.

Zo mixt Elise Kim leer met zijde en chiffon. Een top van glanzend zwart leer staat prachtig op haar kobaltblauwe rok van zijde met een mooi chiffon sleepje. Ook heeft ze hier en daar pailletten op de kleding aangebracht voor een fris en sprankelend effect. Daarnaast mixt ze heel gedurfd de kleuren koraalrood en oranje, iets dat een compleet vernieuwende look oplevert.

Wij van Glamourland zijn helemaal gevallen voor de abstracte, glanzende handtassen van donker leer met strakke uitsneden in de top. Al met al heeft Elise weer een prachtige en luxe sophisticated collectie ontworpen die ons nu alweer laat snakken naar volgende winter!