De smerigste hotels

Overal stof, haren in de douche of een vies tapijt. Of nog smeriger: vlekken op de sprei en beestjes op de kussens. Gelukkig zien we dergelijke zaken tegenwoordig niet meer zo vaak in hotelkamers, . maar toch komt het nog vaak genoeg voor. Www.Hotel.info deed onlangs een onderzoek naar de smerigste hotels wereldwijd en heeft in kaart gebracht in welke landen de hotels veel waarde aan hygiëne hechten en waar dit minder sterk het geval is. De gratis online hotelreserveringsservice nam de meningen van de meer dan vijf miljoen internationale boekingsklanten met betrekking tot hygiëne in hotels wat nader onder de loep.

 

Hotel in Tokio, foto: Hotel.info

 

Van de resultaten heeft Hotel.info een top 20 samengesteld. Bovenaan staan Tokio (Japan), Warschau (Polen), Zagreb (Kroatie), Sofia (Bulgarije) en Ljubljana (Slovenie). Op de 15e plaats vind je Bern (Zwitserland) en vanaf daar naar de 20e plaats Wenen (Oostenrijk), Boedapest (Hongarije), Madrid (Spanje), Tallinn (Estland) en Dublin (Ierland).

 

Hotelkamer in Tokio, foto: Hotel.info

 

Vooral in Tokio vinden hoteliers hygiëne erg belangrijk. Tokio behaalde daarnaast de eerste plaats bij een vergelijking tussen metropolen wereldwijd. Met 8,91 punten scoort de hoofdstad van Japan net wat beter dan Warschau, dat op de tweede plaats staat. Ook in de hoofdstad van Polen hadden gasten een vergrootglas nodig om stof te vinden. Deze stad kreeg dan ook 8,78 punten. De hotels in Sofia behaalden met 8,55 punten de vierde plaats.

 

Wie had ooit gedacht dat je beter in Warschau of Zagreb kan overnachten dan in metropolen als Madrid of Wenen? Nederland komt helemaal niet voor in de top 20, dus je kan daaruit afleiden dat het niet best gesteld is met onze hotel hygiene…

 

Bron: Perssupport.nl