De Rock ’n Roll Junkie leeft voort in Lola

Afgelopen weekend was op het podium in rocktempel Paradiso sinds een lange tijd weer eens een Brood te zien. Lola Pop, de dochter van Herman Brood presenteerde haar Rock ’n Roll Junkie collectie. Wij van Glamourland waren nieuwsgierig en namen een kijkje.

 

Winkelketen The Sting, die wel brood zag in Lola vroeg haar een collectie te maken voor zowel mannen en vrouwen. Paradiso was natuurlijk geweldig gekozen, gezien de band die haar vader had met de zaal, waar hij ook steevast elk jaar zijn verjaardag vierde. Het publiek was even bont als de kleding, vrienden van Herman die er hun reünie van maakte, gemengd met de nieuwe generatie hippe Amsterdammers. Herinneringen aan haar jeugd en de band met haar vader inspireerde haar tot de kledinglijn.

 

Glamourland

Foto: Proud2bme.nl

 

Brood kan niet dood, was de uitspraak van haar vader die haar het meest is bijgebleven en nu het uitgangspunt vormt van de collectie. De presentatie werd geopend met beelden van Herman en Lola, waarna de drummer van een bandje aftikte en een nummer van Herman inzette. In een hoog tempo werd de kleding gepresenteerd in ongeveer 5 minuten. Dit tempo paste ook helemaal bij haar vader, waarbij ik niet alleen doel op de vele speed die Herman nuttigde, maar ook het tempo waarmee hij zijn kunst maakte. Lola’s zus Holly liep ook mee in de show en pappa Herman keek trots van boven toe. Lola is een met de collectie een jaar bezig geweest.

 

Glamourland

Foto: Edmond Steens

 

Ze gebruikte naast de kunst ook andere elementen uit het leven van haar vader. Concertposters en schilderijen zijn gebruikt als opdruk op haar T-shirts. Hermans veel gebruikte elementen als streepjescodes en pistolen zijn ook terug te vinden op spijkerbroeken, rokjes en leren jasjes. Aangezien Herman ook nogal knoeide en zijn eigen kleding nog geen 5 minuten schoon bleef, zijn verfspatten als knipoog aan de kleding toegevoegd.

 

Glamourland

Foto: Proud2bme.nl

 

Vrijdag lag haar collectie voor het eerst in de winkels. Gezien het tempo waarin de kleding in haar show voorbij kwam, zijn wij van Glamourland de kleding eens rustig gaan bekijken in de winkel. Een moderne twist van twee generaties Brood. De toegankelijkheid van de kunst van haar vader heeft ze vertaald in de kleding. Ze wil naast de doelgroep van de oude Broodfans ook een jonge doelgroep kennis laten maken met de Brood van toen en nu. De speciale wassingen en printtechnieken, zorgen voor een stoere uitstraling en in combinatie met de felle kleuren maakt dat de collectie lekker gek, opvallend en gedurfd met een rauw randje.

 

De vraag is natuurlijk wel waarmee Lola de volgende keer gaat komen, en of ze uiteindelijk op eigen benen kan staan of nog hemelse inspiratie nodig heeft.