De Peplum

Van de catwalk tot op de straat! Hij is terug van weggeweest. De Peplum. Nee, we hebben het hier niet over een bijzonder schortje om aan te doen tijdens het koken.

 

 

In de 20ste eeuw, de jaren 1940 en 1980 kwam de Peplum overgewaaid uit Griekenland, waar de Peplum uit afkomstig is. Peplum is in het Grieks “peplos”, wat weer “tuniek” betekent. De tweede definitie van Peplos is “een korte overskirt die meestal aan een jas gekoppeld is”. Een soort schortje dus. De Peplos is vooral bedoeld om nadruk te leggen om je taille. Het is een veelzijdige stijl, geeft je een vrouwelijk silhouet en bovendien is het een gemakkelijke dag naar nacht outfit.  Je kunt de Peplum in een topje dragen, of in een rokje. Als je hem nog niet aan geprobeerd hebt, is het dus tijd om dat te doen!

 

 

Zoek wel naar een Peplum met de perfecte balans tussen schouder, taille en heupen zonder dat je  je curves te veel accentueert. Heb je curves? Dan is het mooier om een Peplum te dragen vanuit de taille in plaats van direct op de heupen. Het verslankt je op die manier! Ga je voor de sexy look? Draag dan een skinny jeans met hoge pumps eronder. Of combineer het met een kokerrok.

 

Foto’s: ASOS

Reporter: Linda V
Twitter: @linlicious