De nieuwe sterrenlieveling: Louis Vuitton Speedy

Wie kent hem niet Louis Vuitton. In alle soorten en maten kan de Louis Vuitton niet meer weggedacht worden in de kasten van de stijlvolle vrouw. Louis Vuitton, geboren op 4 augustus 1821, verloor zijn moeder op 10 jarig leeftijd en besloot op 13-jarige leeftijd van huis weg te wandelen naar Parijs, 400 kilometer verderop gelegen. Drie jaar duurde de wandeling en eenmaal in Parijs groeide hij uit tot één van de grootste mode-iconen van de 19e eeuw.

 

Louis Vuitton raakte snel vertrouwd met de elite in Parijs en groeide uit tot de grootste kofferfabrikant van Frankrijk. Zijn eerste lijn is nog steeds herkenbaar. Na zijn dood werd de merknaam verder uitgebreid en nog steeds maakt Louis Vuitton nog veel furore. De nieuwe sterrenlieveling van dit jaar is bijvoorbeeld de Speedy Bandolière 25 Monogram Empreinte van Louis Vuitton. Small is the new big! Zo ook Sarah Jessica Parker die er Manhattan mee onveilig maakt. Daaaag mr. Big, welcome mister Small.

 

 

De Speedy Bandoulière 25 Monogram Empreinte is de absolute tassenhit van het moment. Marc Jacobs heeft aan de sterke punten van deze veelzijdige tas niets veranderd. De tas kan cross-over gedragen worden, in de hand en over de schouder. De Speedy is tijdloos waardoor de investering na jaren nog zichtbaar is. Ook is de Speedy Bandolière 25 in allerlei kleuren verkrijgbaar.

 

In de jaren ’60 droeg Audrey Hepburn de Speedy aan haar arm. De grotere Speedy 30 is speciaal voor haar gemaakt en maakte destijds furore onder de jetset. De tassen zijn vandaag de dag nog steeds het meest luxe merk onder de tassen in de wereld. En nog steeds wordt de collectie uitgebreid. Ook de heren kunnen hun hart ophalen bij dit luxe merk die zich onderscheid door elegantie en tijdloze luxe voorwerpen. Wij van Glamourland vinden het een prachtige collectie!